mynewspapers.net

Tecken & symtom av hjärntumörer hos boxer hundarBoxarna är kända för deras personligheter och överflöd av energi. Men som alla raser de har vissa hälsorisker som andra raser inte. Av alla tumörer är hjärntumörer den mest framträdande typ av tumör i hundar. Hundraser som boxer tenderar att ha den högsta incidensen bland Hundraser. De andra brachycephalic raserna anses också ha en hög risk att utveckla hjärntumörer. Dessa raser karakteriseras av deras korta näsor och inkluderar den Boston terrier och den engelska bulldoggen.

Tumör typer

De vanligaste hjärntumörer Funna i boxers är gliom. Dessa börjar i gliaceller i hjärnan. När de växer, orsakar de kompression på hjärnans vävnader. Hjärnans vävnader dö av denna komprimering. Vissa gliom är godartade och vissa är mer aggressiv. Du kan också ha tumörer som har spridit sig från tumörer i andra delar av kroppen via metastaser. Dessa typer av tumörer har en dålig prognos.

Tecken

Tecken på hjärntumörer i boxare kan variera beroende på storlek och placering av massan. Typiska tecken på en hjärntumör som påverkar hjärnan tvärsnittsarea är kramper, beteende förändringar, cirklande och allmän klumpighet. En tumör på hjärnstammen kan orsaka beteenden som head tilt, rapid eye flimmer, svårigheter att svälja och en ostadig promenad. Om du märker något av dessa tecken tala till din veterinarian omedelbart.

Tester

Din veterinär kommer att göra en bedömning av din hund och rapportera hennes slutsatser. Om hon misstänker en hjärntumör kan hon remittera dig till en veterinär neurolog för ytterligare utvärdering. En datortomografi eller Magnetkamera kan förpliktas att hitta platsen för tumören. En biopsi utförs också för att identifiera vilken tumör. Din veterinär kan också beställa ett ultraljud av buken för att se till att tumören inte har redan spridit sig.

Behandling

Om under biopsi och CT tumören anses tillgänglig, tas det bort. Om den inte kan avlägsnas finns det andra alternativ som strålning. Detta görs vanligen i 30-minuters doser under anestesi. Ibland medicinering kan förbättra symtomen och minska lidande. Läkemedel mot epilepsi läkemedel kan förskrivas för att lindra kramper. Prednison kan också förskrivas för att minska vätska runt tumören, som kan förbättra symptom.

Resultatet

Ta reda på att din boxer har en hjärntumör kan säkert vara förödande nyheter. Men finns det alternativ som ger din boxer en chans till återhämtning. Resultaten varierar beroende på svårighetsgraden och storleken av tumören, men att vara beväpnade med information kan bidra till att lugna dig under stormen. Om du ser tecken på vad du tror kan vara en hjärntumör, göra en omedelbar tid hos din veterinär. Ju tidigare tumören hittas, förr behandlingen kan börja.