mynewspapers.net

Tecken & symptom på sköldkörtel sjukdom hos hundar

Tecken & symptom på sköldkörtel sjukdom hos hundar


Hos hundar är sköldkörteln en körtel i halsen som producerar hormoner för att hjälpa till att reglera ämnesomsättningen och andra kroppsfunktioner. Hypotyreos, som sköldkörteln inte producerar tillräckligt hormon, är mycket vanligare hos hund än hypertyreos, där körteln producerar för mycket hormon. Antingen villkor kan leda till en rad problem som producerar olika tecken och symtom.

Vikt och aktivitet ändras

Eftersom sköldkörtelhormon spelar en roll i regleringen av ämnesomsättningen, om det finns för lite av det närvarande i din hunds system, det kan visas trög och sover mycket. Sällskapsdjur plats säger letargi är närvarande i 70 procent av hundar med en låg sköldkörtelfunktion. Din hund kan också gå upp i vikt på grund av dess nedsatt ämnesomsättning och brist på aktivitet. Brist på sköldkörtelhormon kan också leda till en långsammare än normalt puls. I hypertyreos, är många av symtomen omvända. Din hund kan till exempel ha svårt att behålla sin vikt trots att dess aptit kan öka. Det kan också ha en ökad mängd energi och ökad hjärtfrekvens, och det kan verka nervös eller darrig.

Hår och hudproblem

Hormoner produceras i sköldkörteln hjälp reglera hud och hår tillväxt, så när det finns en brist, kan det leda till problem. Dessa inkluderar överdriven shedding, långsam tillväxt, håravfall och hyperpigmentering i huden. Enligt Pet Place, håravfall och överdriven utsöndring förekommer omkring 60 till 65 procent av tiden hos hundar med hypotyreos, medan problem hud pigmentering är närvarande omkring 25 procent av tiden.

Intolerans mot kyla

Långsammare ämnesomsättning kan också leda till en oförmåga för hundar med hypotyreos att reglera sin kroppstemperatur ordentligt. Detta manifest oftast som intolerans mot kyla. Sällskapsdjur plats rapporterar att kalla intolerans förekommer i 15 procent av hundar med hypotyreos. Detta symptom kanske inte klart framgår, men Merck veterinärmedicinska manualen säger hundar med detta problem kommer ofta söka upp varma platser.

Andra symtom

Det finns andra vanliga symtom på både hypothyroidims och hypertyreos. Dessa inkluderar anemi och högt kolesterol, som förekommer i hälften eller mer av hundar med hypotyreos, enligt Pet plats. Hundar med hypertyreos kan uppvisa den ytterligare symptomet på överdriven törst och kan urinera oftare som ett resultat.