mynewspapers.net

Tecken & sjukdomssymtom paranasal sinus

Tecken & sjukdomssymtom paranasal sinus


Paranasal sinus sjukdom är en infektion och inflammation i bihålorna som uppstår när bakterier fastnar i slemhinnorna. Det vanligaste namnet för denna sjukdom är bihåleinflammation. Sinuit förekommer ofta som en sekundär infektion till en annan luftvägssjukdomar som en förkylning eller influensa. Det kan också uppstå till följd av allergier, strukturella problem (som en avvikit septum) eller samtidiga med andra sjukdomar som cystisk fibros. Akut Sinuit varar vanligen några dagar medan kroniska symtom kan pågå i veckor i taget. Båda formerna har liknande tecken och symtom, oavsett orsaken.

Tecken och symtom hos vuxna

Nästäppa och postnasal DROPP är mest igenkänningsbara symptom av paranasal sinus sjukdom. Trängsel och inflammation orsakar också trycket och huvudet smärta, vanligtvis mellan eller bakom ögonen. Huvudet smärtan blir värre när bockning över. Det finns också en obekväm känsla av fullkomlighet och tyngdkänsla i huvudet och baksidan av halsen kan känna svullna. Patienter kan också känna ansiktsbehandling ömhet, särskilt runt kindbenen och tandvärk. Det kan vara tjocka nässekret eller postnasal DROPP, tillsammans med ont i halsen. Postnasal DROPP kan också orsaka dålig andedräkt och en hosta som blir värre på natten. De första dagarna av infektionen, kan det finnas en feber, trötthet och allmän sjukdomskänsla. Feber brukar uppstår med akut bihåleinflammation och är inte ett symptom på kronisk form av sjukdomen.

Tecken och symtom hos barn

Symtomen hos barn är något annorlunda än hos vuxna. Sjukdomen kan förekomma som del av en befintlig respiratorisk sjukdom, som influensa, som förbättrar sedan börjar försämras. Barn är mer benägna att ha en hög feber och mörklagt nasal ansvarsfrihet.

Andra tecken och symtom

Medan inte som vanligt, kan infektionen orsaka öronvärk genom att sprida till hörselgångar. Patienter kan också känna poppar i öronen från uppbyggnaden av trycket i bihålorna. Det kan också vara illamående, delvis från feber och svälja produkter av postnasal DROPP. Patienter kan uppleva en aptitlöshet från illamående eller nedsatt luktsinne vanligtvis förknippas med denna sjukdom.