mynewspapers.net

Tecken på uttorkning i baby

Tecken på uttorkning i baby


Bland alla de farhågor som en förälder har oroa dig när det kommer till spädbarn, uttorkning är inte vanligtvis det första som kommer i åtanke. Fortfarande, det händer. Enligt en studie utförd av St. John's Medical College i Bangalore, Indien, och publicerades i "Indiska Journal of Pediatrics", kan amning uteslutande leda till uttorkning hos barn. Även är barn som börjar bli mer aktiva men inte tar i tillräckligt med vätska i riskzonen också. Därför är det viktigt att veta tecken på uttorkning hos ditt barn.

Ökad törst

Detta är något uppenbart, men om ditt barn saknas i tillräckligt vätskor, hon kommer naturligtvis känner lust att dricka mer. Barnet kan gråta tills ges en flaska och sedan ständigt suga på det tills alla av mjölken, vatten eller juice är borta. Detta är av sig själv, ett tecken på lindrig eller måttlig uttorkning.

Slöhet och ohälsosamma utseende

Ett barn som verkar extra slö bör kan lida av allvarliga Dehydrering och ges vätskor och vidtas för att se en läkare omedelbart. Letargi i barnets omfattar en allmän brist på energi, en önskan att ligga runt och brist på visning av känslor.

Förlust av hudens elasticitet

Dehydratiserad spädbarn kan förlora elasticitet i huden. Om du försiktigt nypa huden och det inte snabbt återgå till sin normala position, detta kan vara ett tecken på uttorkning. Detta beror på att en otillräcklig mängd vatten når huden.

Torr eller klibbiga mun

En baby inte ordentligt släckt visas ofta en torr mun. Detta kan åtföljas av vita spott eller skum på hörnen av bebisens mun.

En torr blöja

Tecken på uttorkning i baby


Bebisens blöja troligen förblir inte torr i mer än ett par timmar, och det bör verkligen inte vara torr längre än 5 eller 6 timmar. Detta kan ske med en uttorkad baby, eftersom hans kropp använder varje bit av vätska han intag av, lite elimineras. Förstoppning är en liknande symptom, men detta kan också bero på andra saker som låg aptit eller en långsam matsmältningssystemet.