mynewspapers.net

Tecken på undervikt

Tecken på undervikt


Vi hör mycket om epidemin av fetma, men mycket lite om hälsorisker av undervikt. Enligt National Heart, Lung, och blod Institute är en hälsosam vikt en som faller mellan 18,5 och 24 på body mass index (BMI) diagrammet. Ett BMI på mindre än 18,5 anses vara underviktig.

Försvagat immunsystem

Våra kroppar behöver näringsämnen och energi mat tillhandahåller för att hjälpa slåss av sjukdom och smitta. En underviktig person kan vara mer mottagliga för att bli sjuk, och när han eller hon blir sjuk, det kan ta längre tid att återställa.

Håravfall

Undernäring och uttorkning kan leda till håravfall. Precis som kroppen behöver håret vissa vitaminer och näringsämnen som järn och vitamin B, vara friska. När någon är underviktig, kan han eller hon uppleva håravfall av brist på rätt kost.

Osteoporos

Kalcium och D-vitamin är avgörande för att hålla skelettet starkt. Någon som är underviktiga kan vara brist på dessa näringsämnen och utveckla benskörhet, en sjukdom där benen blir svag och kan bryta lättare. Enligt National Osteoporosis Foundation behöver vuxna under 50 års ålder sammanlagt 1 000 milligram kalcium per dag. Vuxna över 50 behöver 1 200 milligram per dag.

Hormonella komplikationer

Hos kvinnor, kan undervikt orsaka problem med hormonproduktionen och leda till missade eller oregelbundna perioder. Låg kroppsvikt kan också orsaka problem med fertiliteten och gör det svårt för en kvinna att bli gravid.