mynewspapers.net

Tecken på SKABB i kaniner

Tecken på SKABB i kaniner


Skabb är en hudsjukdom som drabbar många olika sorters djur, inklusive kaniner. Det är också alarmerat sarcoptic mange. Denna sjukdom orsakas av kvalsteren Sarcoptes scabiei. Kvinnliga kvalster håla under huden att lägga sina ägg. Larverna kläcks och utvecklas till vuxna kvalster under hudens yta. Symptomen på SKABB är liknande i varje djurart, enligt Provet Health Care Information.

Klåda och skorpbildning

Enligt Dr Dana Krempels, författare för University of Miami Institutionen för biologi, är det tidigaste symtomet på mange en ljust skorpa som bildas runt utsidan av öronen, i ansiktet och runt tårna. Skorpan så småningom sprider sig till andra delar av kroppen. Dessa skorpa är intensivt kliande. Kaniner repa sig rå i ställen, som lämnar dem mottagliga för att utveckla sekundära bakteriella infektioner.

Ytterligare symtom

Enligt sällskapsdjur hälsa och vård förvärra symtomen av sarcoptic mange efter den inledande skorpbildning och repor. Päls förlust startar på öronen och ansiktet och sprider sig över kroppen. Som djuret förlorar dess päls i de drabbade områdena, framkallar det en ojämn, MALÄTEN utseende. Öppna sår form över djurets kropp. Dessa skador sekret en tydlig vattnig vätska som torkar in i crusty lager på huden. Dr. Ester van Praag, en bidragsgivare till webbplatsen Zooh hörnet kanin räddning varnar att kaniner blir blodfattig och drabbas av en minskning i vita blod celler om villkoret lämnas obehandlad. Döden följer oftast inom några veckor.

Behandlingsalternativ

Webbplatsen för Provet rekommenderar behandling av sarcoptic mange i kaniner med husdjur insekticider som ivermektin, monosulfiram eller fipronil. Det råder också kontrollera symtomen vid klåda och irritation med antiinflammatoriska läkemedel såsom kortison. Eventuella sekundära infektioner behandlas med aktuella salvor eller antibiotika. Pet hälso- och sjukvård webbplatsen föreslår en mängd olika huskurer som är effektiva vid behandling av kvalster. Exempelvis rekommenderar webbplatsen massera bacon fett i de drabbade områdena att klara upp lesioner. Kokande skivor av citron i vatten och låta lösningen coolt övernattning innan tillämpa det på den kaninskinn gör lukt och smak av den kaninskinn oattraktiv för kvalster, enligt Pet Care medicin. Medicinska schampon hjälpa till att kontrollera symtomen som dödar skabb kvalster. Insidan av en kanin öron får inte alltid lika behandling eftersom de är svåra att tvätta. Tillämpa yoghurt på insidan av öronen och lämnar det över natten lugnar kliande symptomen och kväver kvalster. Slutligen, bada kanin i en lösning av väteperoxid och borax, enligt Pet hälso- och sjukvård, och tvätta kaninen en gång i veckan i två månader.