mynewspapers.net

Tecken på överhettning i en Toshiba Satellite bärbar dator

Tecken på överhettning i en Toshiba Satellite bärbar dator


Under 2010 hade Toshiba till 41.000 återkallande av dess Satellite bärbara datorer överhettning frågor. Företaget agerade snabbt att diagnostisera problemet och ge konsumenterna en lösning. Men finns det flera tecken som kan innebära en Satellite laptop överhettning. En satellit ägare bör vara medvetna om dem för att säkerställa sin bärbara dator inte är skadad genom överskottsvärme.

Fläkten igång kontinuerligt

Fläkten i en Toshiba Satellite laptop--som i alla andra bärbara datorer--körs regelbundet för att hålla de interna mekanismerna av dator cool. Om fläkten går hela tiden signalerar det att den bärbara datorn kämpar för att få komponenter ner till önskad temperatur. Kolla fan ventilerna--på sidan av laptop basen--för alla bygga upp av damm eller annat skräp. Om en fläkten går för länge, kan detta orsaka den bärbara datorn att stänga av, att riskera att förlora alla osparade arbete.

Avstängning

En Toshiba Satellite laptop kan automatiskt stänga av sig själv om interna sensorer upptäcker en hög temperatur. Detta kommer att orsaka någon data som inte sparats går förlorade. Lämna den bärbara datorn svalna i en timme innan du startar om den.

Nystartade lag

Ett annat tecken på överhettning är en eftersläpning i den tid det tar den bärbara datorn att starta upp. Om skrivbordet tar flera minuter att ladda efter har tryckt på knappen, är den bärbara datorn nog för varmt. Låt svalna i en timme eller mer innan du försöker igen.

Långsam löpning

Ungefär som en start upp lag, kan om den bärbara datorn går långsamt i bruk, överhettning vara orsaken. Detta är ofta tydligast när använder eller har öppna flera program på en gång. Överhettning betyder laptop kamper att behandla alla de uppgifter som krävs för att effektivt köra alla program.

Förebyggande

Det finns åtgärder en satellit ägare kan vidta för att försöka förhindra hans maskin överhettning. Använder den bärbara datorn i en sval miljö och inte lämnar den påslagen under lång tid när inte används rekommenderas. Användare kan ändra BIOS--Input Output grundinställning--på den bärbara datorn, att kontroll solfjäder fart och CPU-temperaturen. Konsultera manualen eller fråga en expert att göra detta, som få inställningar fel dator kan skada den bärbara datorn.