mynewspapers.net

Tecken på överföringsproblem i en Dodge Caravan

Tecken på överföringsproblem i en Dodge Caravan


Dodge Caravan är en minibuss som produceras av den Chrysler gruppen sedan 1984. Husvagnen har erbjudits med endast en automatlåda sedan 1995. Intressant, var Dodge Caravan de första minivan produceras, i huvudsak uppfinna kategorin minibuss. Automatiska överföringar göra körningen mycket lättare, men när reparation krävs, de är ganska omfattande och dyrt. Det finns många tecken på överföringsproblem, som bör åtgärdas omedelbart när märkte.

Fysiska tecken

Överföring läckage är en kontrollampa tecken på överföringsproblem. När den automatiska överföringen inte har tillräcklig smörjande vätska, sker metall på metall kontakt, skadar överföringen. Läckage kan märkas av fräscha pooler av vätska under där fordonet är parkerat. Oftare, kommer läckor att märkas när kontroll automatlåda vätska nivån med oljestickan. Detta bör göras minst två gånger om året, och mer regelbundet om du dra något med din husvagn. Kolla färgen på din automatlåda vätska kan visa att vätskan måste ändras. Om det är en mycket mörk färg, vätskan oxideras och måste ersättas. Vätska som har märkbara skräp bör ersättas och du kan behöva byta ut ditt flytande filter också. En bränd och illaluktande lukt kommer från motorrummet kan också innebära en automatlåda problem.

Drivande problem

Det finns många frågor som du kan märka medan körning som kunde innebära automatisk växellåda problem. Försening under körning är vanligt, där motorn kommer rev men minibuss går framåt långsamt. Oberäkneligt skifta när du flyttar är ett tecken som skiftande i hastigheter som är annorlunda än de vanliga skiftande mönster. Om den passerar växeln inte engagera sig, kan det finnas en överföring problem. Om du inte märker en motor-bromsning effekt när man går neråt, kan det dessutom bli ett problem.

Problem som

Om det finns en fördröjning i engagemang vid försök att flytta från park i enheten när bilen är kall, kan det finnas en överföring problem. Oförmåga att skifta in i varje redskap från park eller fordonets i park och neutral rörelse är också tecken på överföringsproblem. Om din husvagn börjar först när SKIFT indikator är något av park eller neutral, finns det sannolikt en överföring problem. Några grova skiftande, är clunking till redskap, eller onormala ljud och vibrationer när flytta alla symptom på överföringsproblem.