mynewspapers.net

Tecken på lymfom hos hundar

Tecken på lymfom hos hundar


Hundarnas lymfom eller lymphosarcoma, är den vanligast förekommande formen av hund cancer. Sjukdomen kännetecknas av utvecklingen av maligna tumörer i en hunds organ, främst lymfkörtlar, lever och mjälte, men lymfom kan också utveckla i mag-tarmkanalen, ögon och hud. Det förekommer överallt där lymfan vävnad ligger i kroppen och sprider sig snabbt väl fastställts. Hundarnas lymfom har trots sin aggressivitet, en god överlevnad med snabb diagnos och en intensiv Behandlingsprogrammet.

Klumpar

Svullna lymfkörtlar som är associerade med lymfom är runda och svårt och oftast utvecklas i armhålorna, buken, tillbaka eller nacke. Dessa klumpar ska inte förväxlas med de mjuka fetthaltiga avlagringar att vissa äldre hundar utvecklar och kan vara svåra att upptäcka i hundar med tjock päls.

Kräkningar och aptitlöshet

Form av Hundarnas lymfom som angriper mag-tarmkanalen kan förhindra att en hund smälta maten. Om din hund utveckla denna typ av lymfom, börjar du se den tappar intresset för mat och hacka eller kräkas på regelbunden basis.

Feber

Feber i sig är inte en slutgiltig tecken på Hundarnas lymfom, men bör du rådfråga din veterinär omedelbart om feber åtföljs av någon av andra Hundarnas lymfom tecken.

Viktminskning

Sjuka hundar kan bli deprimerad och tappar intresset för dagliga aktiviteter, inklusive äta. Detta kommer naturligtvis leda till viktminskning. Någon snabb viktminskning är omedelbar oro, särskilt om det åtföljs av någon av andra Hundarnas lymfom tecken.

Diagnosen

Din veterinär kommer att först fysiskt undersöka din hund för att avgöra om någon av lymfknutor är förstorade. Om din vet upptäcker förstorade lymfkörtlar, kommer han beställa en urinanalys och blod panel att bestämma din hunds allmänna hälsotillstånd och en biopsi av en av de förstorade lymfkörtlarna att bekräfta diagnosen. En biopsi ger också ett fönster, om du kommer in i utvecklingen av sjukdomen.

Behandling

Hundarnas lymfom har en hög eftergift, är överlevnad, trots lågt utan rätt behandling. Utan behandling kan en Hundarnas lymfom patient lever cirka två månader efter diagnos. Med behandling, kan din hund 's chanser att överleva öka med 60 till 90 procent. Den mest effektiva behandlingen är en kombination av kemoterapi, immunsystemet boosters, kirurgi och en kost låg i kolhydrater (som bränsle cancerceller) och hög halt Omega-3 fettsyror. Cytostatika, som innebär användning av kraftfulla cell-dödande läkemedel, är den vanligaste och mest effektiva av de individuella behandlingarna, särskilt i kombination med strålning. Immunsystemet boosters, tillsammans med kemoterapi, kommer att ytterligare öka överlevnaden. Dessa boosters inkluderar glyconutrients (socker) som stöder friska immunförsvaret. Kirurgi, vanligtvis i kombination med kemoterapi, indikeras när tumören är mycket stor eller är fara vitala organ. Tyvärr, dödliga komplikationer kan uppstå med kirurgi, särskilt om en del av utrotningshotade organ tas bort tillsammans med tumören.