mynewspapers.net

Tecken på levercancer hos hundar

Tecken på levercancer hos hundar


Cancer hos hundar som har sitt ursprung i levern, i stället för cancer som sprider sig till levern från andra områden, är oftast en typ av cancer som kallas hepatocellulär cancer--en malign tumör i levern. Enligt en PetMD artikel med titeln "Cancer av the lever i hundar" är hundar som utvecklar levercancer typiskt manliga och över tio års ålder. Hundarnas levercancer förekommer över alla raser och förekommer med olika tecken och symtom.

Gulsot

En hunds ögonvitor kan börja gul, tillsammans med dess tandkött och eventuellt dess hud. Detta är resultatet av en onormalt hög nivå av gallsyror i hundens blodomlopp.

Aptitlöshet

En hund med levercancer kan bli ointresserad av mat, inte avslutar sin vanliga delen eller ens vägrar att äta alls. Detta symptom kan åtföljas av viktminskning.

Kräkningar och diarré

Mage upprörd i en hund lider av levercancer kan leda till kräkningar och diarré, som kan vara mild till svår i naturen. Viktminskning kan resultera från detta symtom på levercancer samt.

Ökad törst

Även känd som polydipsi, kan överdriven törst vara ett tecken på Hundarnas levercancer. En hund kan visa ett stort intresse i att dricka stora mängder vatten, även i avsaknad av aptit på mat. Ökad urinering kan åtfölja symtomet av överdriven törst.

Svaghet/slöhet

En hund med levercancer kunde sova mer än vanligt eller visar lite intresse flytta runt eller ens favorit aktiviteter som tar en promenad. Det kan tyckas ha svårigheter som stiger från en liggande ställning och dess rörelser i allmänhet kan sakta och bli mer tveksamma.

Svullen mage

Magen på en hund med levercancer kan visas synligt svullna på grund av en ansamling av vätska i buken eller ett tillstånd som kallas hepatomegali, där levern blir förstorad.

Beslag

I avancerade fall av Hundarnas levercancer, kan toxiner bygga upp i blodomloppet och resa till hjärnan, som kallas hepatisk encefalopati, enligt WebVet. Detta tillstånd leder till kramper eller andra typer av inflammation i hjärnan.