mynewspapers.net

Tecken på leveranstiden i en gravid katt

Tecken på leveranstiden i en gravid katt


När din katt väntar, är det en spännande tid för dig, som du förutse krama kattungarna. Tiden fram till födelsen kan vara stressigt för ditt husdjur, emellertid. Du kan försäkra din nya mamma genom att visa sin kärlek och att tillhandahålla en trygg, varm, inomhus område för henne att föda. Katt mammor ofta välja en dold plats och försvinner in i den när förlossningen. Därför är det förnuftigt att begränsa ditt husdjur till en trygg, varm område när hon blir nära sin tid, så att du kan övervaka födelse. Att veta hjälper när din katt blir nära dig att avgöra när du ska göra det.

Söker en plats

Den normala dräktigheten tiden för katt är ungefär två månader--64-69 dagar. Om du vet när din sällskapsdjur parad, kan du beräkna en grov leveranstid. En gravid kvinna Välj också en plats att föda när hon närmar sig sin tid. Om du märka din sällskapsdjur TRAPPNOS runt i hörnen, eller frequenting undangömda platser hon inte brukar besöka, kan det vara en indikation på att hon söker efter en lämplig plats. Om du lägger ut en stor, ren kartong fodrade med papper, använder din katt ofta det för att föda.

Läten

När din katt leveranstiden är nära, kan hon vocalise svar på sin arbetskraft smärtor. Dessa ljud kan ta form av högt skrikande eller nervös, rytmiska spinner. Hon får tempo och tillbaka, eller uppvisar andra tecken på rastlöshet.

Tappa i temperatur

Cat graviditet rapport webbplats konstaterar att din katts temperaturen kan sjunka strax före förlossningen. En kattens normala temperatur är 38,6 grader Celsius. En droppe av 2 grader eller så kan signalera början på arbetskraft.

Amning

När din sällskapsdjur närmar sig arbetskraft, börjar hon ammande. Om du märker att hennes bröstvårtor är förstorade eller utsöndra mjölk, det är ett tecken på förestående födelse.

Under förlossningen

När din sällskapsdjur föder, är det inte oftast nödvändigt för dig att hjälpa. Din katt vet instinktivt hur man ta hand om hennes barn. Du behöver bara ingripa om det är en nödsituation. Det är en bra idé att prata med din vet i förväg, så han kan berätta när och hur att ingripa och att hålla sin nummer i handen, så att du kan ringa honom, om du behöver.