mynewspapers.net

Tecken på kycklingar lägga ägg

Tecken på kycklingar lägga ägg


Dessa dagar, tar fler och fler människor upp kycklingar, delvis eftersom kycklingar är stor sällskapsdjur, men också eftersom de lägger ägg. Även om du inte har en tupp, kommer din sällskapsdjur kyckling låg ett genomsnitt av ett ägg om dagen under säsong. Med lite övning, kan du berätta när hon är på väg att lägga ett ägg.

När ska man börja förväntar sig ägg

När dina unghöns uppnått en ålder av ca 4 till 5 månader, beroende på rasen, kan man förvänta sig att börja lägga ägg. Många köper baby kycklingar under våren. Dessa värphöns kommer börja lägga lite tid på sommaren.

Tecken på beredskap till Lay

När dina unghöns är gammal nog, kan de börja se annorlunda ut. Till exempel kan en höna som är färdiga att lägga är rödare kam och wattle än hon gjorde innan. Hon kan också Visa häckande beteenden, undersöker fågelholkar i hönshus eller letar efter platser att kapsla under buskar. Vid denna tid, kontrollera att du har en mysig kapsla låda för din höna, och sätta lite halm i den för komfort. Hon kommer att ha en mjuk plats att sitta när väntar på ägget. När hönorna är färdiga att lägga, kan de också sjunga på morgonen. Deras clucking kommer att ha ett musikaliska ljud som är ganska behagligt.

Om ett ägg

När en höna är färdiga att lägga, hon kommer att bosätta sig i sitt bo box ibland 30 minuter eller så innan du lägger. Hon kommer att vara tyst och verkar även vara tupplur. Äggläggningen själva processen tar ungefär 30 sekunder, som ägget framgår kloak under hönans svans. Hon kan sprida sin fjädrar lite som denna process fortsätter. När ägget dyker äntligen ut, står hönan vanligtvis upp.

Tillkännage ägget

Efter en höna lägger ett ägg, börjar hon att skrocka högljutt, som om att tillkännage för världen som hon har lagt ett ägg. Under denna tid, kommer hon gå runt, från ägget. Enligt Wiebe van der Molen, expert på kyckling beteende, detta beteende utvecklades som ett sätt för hönan att hitta resten av flocken, förutsatt att det vandrade bort medan hönan var om sitt ägg.

Ruvande

Honan kommer att fortsätta att lägga till ett ägg om dagen i sitt bo. Om ingen tas bort, börjar så småningom hon skriva på äggen att hålla dem varma och inkubera dem. Om du tar bort äggen, men kommer att hon hålla om, eftersom hon tror det inte finns tillräckligt många ägg ännu att börja grubbel.