mynewspapers.net

Tecken på korroderade batteripolerna

Tecken på korroderade batteripolerna


Batteriets terminal korrosion kan vara ett resultat av flera saker: överladdning, dåliga elektriska anslutningar, läckage eller helt enkelt inte förvarar ditt batteri korrekt bidra till korrosion. Ju tidigare du ser tecken på korrosion på din batteripolerna, desto mer sannolikt är att stoppa korrosion, innan det blir till en irreparabel scenen.

Lead-Acid batterier

Lead-acid batteri terminaler, typ av batteri monterat i bilen, lider förmodligen av korrosion mer än de flesta andra typer. De kan utsättas för extrem temperatur och väder, innehåller svavelsyra, som är starkt frätande och producera betydande ampere för att starta din bil och, om elektriska överslag uppstår på grund av en dålig anslutning, korrosion anges. Vanliga tecken på korrosion på lead-acid batteri terminaler inkluderar: grön-svavel insättningar på och runt terminalerna, vita avlagringar som liknar pulver, brun rost bildar och skrovlig på terminal polerna. Dessa orsakas generellt av läckage, överladdning, exponering för vatten och dålig elektrisk anslutning respektive.

Icke-uppladdningsbara batterier

Icke-uppladdningsbara batterier korrodera sällan; på grund av förbättringar i batteri design och det faktum att batterier tillverkas av välrenommerade företag är hermetiskt tillslutna. Men kan korrosion fortfarande förekomma, särskilt i icke-alkaliska batterier. Alkaliska batterier, innehåller som namnet antyder, inte syror, så korrosion är mycket mindre sannolikt att inträffa. Tecken på korrosion inkluderar brun rost runt tätningen mellan terminalen och det yttre höljet, en vitaktig skorpa bildar över terminalen och en tjock vätska som sipprar från sälar. Dessa villkor innebär måste du kassera batteriet omedelbart. Försök inte att rensa bort insättningarna.

Uppladdningsbart batteri

Uppladdningsbara batterier innehåller battericeller som kopplas i serie för att öka utspänningen. Det finns många interna anslutningar, som kan korrodera. Men eftersom cellerna är inne i ett plasthölje, du får bara märka korrosion när det är antagligen för sent att rätta till det, som det enda synliga området är två terminal kontakterna på batteripaketet. Som med tecken på korrosion på icke-uppladdningsbara batterier, leta först efter rost bildar. Det betyder oftast vatten har på något sätt in batteriet. Om du ser kemiska insättningar, oftast vita via gult till grönt, kemikalierna inuti cellerna har läcka och finner sig ur batteripaketet. Om du ser rost, kan du försöka rensa bort användande tråd ull och sedan kontrollera igen i några dagar för att se om det har återkommit, men om du ser kemiska insättningar, det är förnuftigt att avyttra batteriet.

Batterifacket

Det är viktigt hur du lagra batterier. Lagra dem korrekt förhindrar korrosion börjar och när den startas, kan det vara svårt att sluta, ofta resulterar i du behöva kassera batterierna. Hålla dem i en sval, mörk, torr miljö. Någonstans som inte har alltför stora temperaturvariationer är också bra. Regelbundet kontrollera att batterierna för tecken på tidig korrosion. Om batterierna är lagrade i fuktiga eller våta förhållanden, kommer att terminalerna rosta och bli brun. Om temperaturen är för varmt, kan kemikalierna inuti batteriet expandera orsakar höljet att brista. Du kommer att se en grönaktig ämne på de terminaler som är klibbig som klister, men röra inte den med bara händerna, som den kan bränna. Håll utkik efter vitt pulver på terminaler. Det betyder oftast ditt batteri är urladdat och död.