mynewspapers.net

Tecken på finansiella övergrepp mot äldre personer

Tecken på finansiella övergrepp mot äldre personer


Äldre vuxna är ett viktigt mål för ekonomiskt utnyttjande. Denna exploatering kan vara begångna av vårdgivare och familjemedlemmar samt andra utanför parterna. Även om inte alla äldsterna offer för finansiella övergrepp, är det viktigt att vara medveten om de tecken på finansiella övergrepp mot äldre personer för att förhindra att det händer att du eller ett älskat en.

Ekonomiska övergrepp mot äldre personer

Ekonomiska övergrepp av äldste händer när deras pengar eller egendom används på ett otillåtet sätt. Ekonomiska övergrepp mot äldre personer kan hända både rika och fattiga. Eftersom många äldre är svaga i deras fysiska eller mentala stater kanske han inte vet vad som händer eller kan vara för rädda för att närma situationen.

Utnyttjande av vårdgivare

Utnyttjande av vårdgivare händer oftare än andra former av finansiella övergrepp mot äldre personer. Detta beror på att vårdgivare ofta har obegränsad tillgång till en äldre vuxnas medel och egendom som de tar hand om dem. Du kanske märker vårdgivare exploatering om en vårdgivare felaktigt använder en äldre vuxen kontant, bankkonton, kontroller, inkomst eller personliga föremål. Andra sätt att vårdgivare ekonomiskt kan utnyttja äldre vuxna är via identitetsstöld eller förfalskat underskrifter. Dessutom, om du märker att en vårdgivare inte tillhandahåller för kan personliga behoven hos äldre, finansiella missbruk förekomma.

Utnyttjande av utomstående

Äldre vuxna är ett viktigt mål för utnyttjande av utomstående. Många bedragare offer på frailness av äldre vuxna genom falska välgörenhetsorganisationer, investeringar bedrägeri eller jackpot priser där äldre vuxna är skyldiga att betala pengar för att få ett pris. Det är också viktigt att vara medveten om några nya bekanta att flytta in med din älskade efter att känna dem för bara en kort tid. Det kan vara möjligt att förhållandet är äkta, är det viktigt att vara medveten om din älskade sin finansiella omständigheter hela tiden.

Rapportering Elder Abuse

Helst du misstänker att äger finansiella övergrepp mot äldre vuxen, rapportera det. Många stater har avgiftsfria elder abuse telejourer. Om du inte vet var du ska rapportera missbruk, prata med en pålitlig vän eller husläkare.

Slutsats

Det ekonomiskt utnyttjandet av äldre vuxna händer dagligen. Om du misstänker att finansiella övergrepp sker till någon som du älskar, låt det inte fortsätta. Titta på de särskilda tecken på missbruk och, i tillämpliga fall, rapportera missbruk till lämpliga myndigheter.