mynewspapers.net

Tecken på ett bränsle injektor Problem i en Jeep Grand Cherokee

Tecken på ett bränsle injektor Problem i en Jeep Grand Cherokee


Jeep Grand Cherokees är byggda för tung drift på och utanför vägen. Bränsle injektorer spray rätt mängd bränsle i varje motor cylindrar innan förbränning sker. Bränsle injektor problem på en Grand Cherokee kan allvarligt hämma prestanda för fordonet eller ens orsaka potentiellt farliga villkor för någon ridning inuti.

Förlust av makt

Om din en gång mäktiga Grand Cherokee har problem klättring hills, bogsering släp eller driver igenom leran, kunde förlust av makt orsakas av bränsle injektor problem. Insättningar kan igensättning injektorer, vilket inte innebär tillräckligt bensin är att göra sin väg in i cylindrarna. Om du inte är säker testning spridarna på din Jeep, ha en kvalificerad verkstad utföra arbetet.

Bensin läcka

Lukten av bensin i motorrummet kan vara kontrollampa tecken på bränsle injektor problem. Eftersom bensinen i en Grand Cherokee passerar genom spridarna, en av spridarna har slagits lös eller skadats, kommer att det läcka gas. Bensin läckage är allvarliga eftersom de kan leda till brand, så har din Grand Cherokee inspekteras och källan till läckan funnit så snabbt som möjligt.

Check Engine ljus

Om din Jeep Grand Cherokee är en 1996 eller nyare modell, kan då check engine lampan vara en annan indikator bränsle injektor problem. Om du inte har ett sätt att läsa motor koder själv, är det bäst att ta din Cherokee till en verkstad. Misständning koder, antingen slumpmässig eller för en eller flera cylindrar, kan tillskrivas igensatta spridare.

Tomgång och spilta

När din Grand Cherokee är igång men du antingen har det i park eller foten är på bromsen, märke hur tomgång. Om den inaktiva låter grov eller har en ojämn ljud till det, kan det vara att din Jeep spridare är igensatta. Samma sak gäller om under ljus acceleration, när din fot är knappt deprimerande gaspedalen, din Jeep upplever att tveka eller snubbla. Tvekan är en ovanlig fördröjning mellan gaspedalen att vara deprimerad och fordonet accelererar. Stapplar är när motorn börjar stall ut, men sedan återvinner och går normalt.