mynewspapers.net

Tecken på en dålig Tändspole

Tecken på en dålig Tändspole


En tändspole är inuti den tändning församlingen och överför 12-volts elektriska signalen från batteriet till spänningen behövs för att göra gnistan pluggar gnista. Eftersom tändspolen är ansvarig för att göra pluggarna gnista, kallas det ibland en gnista spole. När en tändspole går dåligt, kan det visa sig med ett eller flera tecken och symtom.

Ingen gnista

Om tändspolen går dåligt, batteriets 12-volts ström konverteras inte för tändstift och ingen gnista kommer att inträffa. Utan gnista startar motorn inte.

Dålig funktion

Om spolen är går dåligt men är fortfarande marginellt funktionell, kommer det ge elektrisk ström för några av kontakterna, men inte alla. Detta problem kan misstas som ett dåligt tändstift. Köra dåligt om svag spolen inte kan upprätthålla en gnista för alla pluggar, fordonet kommer att och kan buck, känna trög, misslyckas att påskynda ordentligt, springa högt och skaka.

Stalling

Om spolen är dålig men fortfarande funktionella, kan bilen stannar en dag medan du kör och inte börja igen. Detta händer när det går helt dåligt.