mynewspapers.net

Tecken på en dålig skinka

Tecken på en dålig skinka


Skinka som förvaras vid temperaturer över 4,44 grader eller höll förbi sitt förfallodatum kan växa bakterier som kan orsaka matförgiftning. Den perfekta lagringstemperaturen för skinka är 00 grader Celsius. Spåra det datum när du köpte skinka så att du har en idé om köttet är fortfarande bra. En kokt skinka varar vanligen tre till fyra dagar i kylskåp. Om i tvivel, leta efter tecken på att köttet har bortskämda.

Lukt

Skinka som har bortskämd ibland avger en illaluktande lukt. Lukten kan likna ammoniak eller svavel, men bo medvetna om någon avskräckande lukt. Lukten beror av skinkan enzymer, proteiner och fetter bryta ner. Lukten kan också orsakas av växande bakterier, mögel eller jäst. Ibland ger en förstöra skinka off en uppenbar lukt. Om köttet har varit i kylskåp i ett par dagar, håll det nära näsan vara säker på att det luktar som en skinka ska.

Slime

Skinka som växer mögel, jäst eller bakterier kan kännas klibbig eller slemmig. Tillväxten kan visas som en tydlig, klibbig substans som täcker köttet. Du kan ofta se att köttet visas slemmiga utan att röra den. Om du vidrör köttet, var noga med att tvätta händerna efteråt så att du undviker att sprida bakterier. Försök att skilja mellan slem och vad är ofta en normal, nonsticky glans. Mineraler i skinka orsaka glans, enligt federala medborgare Information Center.

Missfärgning

Skinka som har bortskämd kan vända en mängd olika färger, allt från vitt till svart till grönt till grått. De flesta av färgerna visar att gjuta har börjat växa på köttet. Ibland, blir skinka brun eller grå till följd av att bryta ner proteiner. I sitt normala tillstånd visas skinka bjärt färgade med en rosa-grå nyans. Ibland skinka kan visas ljusrosa, men blek färg anger inte bakterietillväxt. I stället, det betyder bara att skinkan innehåller mycket vatten.

Inga tecken

Ham kan verkar normala ändå värd bakterier som kan orsaka matförgiftning, enligt Purdue University. Matlagning, hantering och lagring skinka ordentligt är viktigt för att förhindra bakterietillväxt. Matlagning skinka till 71.1 grader dödar de skadliga ämnen som ibland finns i skinka, såsom Trichinella spiralis, en parasit som är specifika för hogs. Undvika att äta skinka om det inte var kokta noggrant. Också undvika att äta skinka som inte var lindade hårt i kylskåp eftersom osynliga bakterier kan förekomma.