mynewspapers.net

Tecken på en dålig kontroll tändmodulen varm

Tecken på en dålig kontroll tändmodulen varm


Kontroll tändmodulen reglerar prestanda i fordonets tändningssystem, inklusive tändspole och tändstift. En felaktig modul kan orsaka dålig acceleration och extreme ökar i motorns temperatur. Det finns flera symptom som innebära en överhettning problem som härrör från en dålig tändning kontrollmodul.

Temperaturmätare

Om ditt fordons motor överhettas, indikerar temperaturmätare, ligger på instrumentpanelen, detta. I mätaren spaken kommer att flytta över den normala pekar mot det röda området, som anger en överhettad motor. Om detta händer, Stäng av ditt fordon och låt det svalna för att förhindra ytterligare skador.

Förlust av makt

En överhettad fordon kommer att förlora makten. Ditt fordon kan plötsligt bromsa och avskurna. Du kan se rök drifting från under huven. När ditt fordon svalnat, kan det startar igen. Detta mönster kommer att ske flera gånger om kontroll tändmodulen är problemet.

Ersättning

Överhettning kan orsaka skador på andra större motordelar, såsom de huvudet packningar. Om en mekaniker ersätter tändmodulen kontroll utan att ersätta andra skadade delar, återkommer temperatur problem. För att undvika detta, se till att alla delar är inspekterade och ersättas om skadad.