mynewspapers.net

Tecken på en dålig generator på en 2000 Chrysler Grand Voyager

Tecken på en dålig generator på en 2000 Chrysler Grand Voyager


Det elektriska systemet av 2000 Chrysler Grand Voyager är som de flesta andra bilar, starkt beroende av generatorn för rätt operation. Allt som finns i det fordon som drivs med El påverkas av resultatet av generatorn. Som ett resultat, kan förändringar eller nedbrytning i hur generatorn utför ha en direkt effekt på alla aspekter av det elektriska systemet för fordon. En dålig Generator kan diagnostiseras genom att söka efter särskilda tecken.

Dim strålkastare

Ljusreglering eller flimmer av strålkastarna är en av de första tecknen som en generator inte fungerar på rätt sätt. Ljusreglering och flimmer är en indikation på att generatorn inte producerar elektrisk ström i en stadig takt. När motorvarvtal är ökat eller minskat, kan detta orsaka den nuvarande skapad av ett svagt eller inte alls generatorn till uppgång och fall, som i sin tur orsakar strålkastare att bli ljusare på högre varvtal och dimmer vid lägre varvtal. En stark generator kommer att producera en stadig ström av korrekt spänning vid alla motorvarvtal.

Långsam tillbehör

Alla de elektriska tillbehör inom en bil beroende av generatortillverkaren för en stark leverans av stadig elektrisk ström för att fungera korrekt. När en generatorn börjar försvagas eller misslyckas, börjar mängden elektrisk energi kan det ge sjunka. Som mindre energi produceras av generatorn, finns mindre energi till elektriska tillbehör som elfönsterhissar, klockor, power säten och annan utrustning. Detta försvagade elförsörjning orsakar dessa tillbehör att fungera långsammare och i vissa fall oförutsägbart.

Svagt batteri

Varje gång en fordonet startas, dräneras en liten mängd elektrisk energi från batteriet. Generatorn ersätter det förlorade laddningen under den tid då motorn är igång. En försvagad generator kommer inte att kunna helt och hållet ersätta energin förlorad av batteriet under start. Resultatet är ett batteri som blir successivt svagare tills den inte längre har tillräcklig energi för att starta bilen.

Dåliga resultat

Dagens fordon använda fordonsbaserade datorer och kontrollsystem som är starkt beroende av elektrisk ström för att driva. Tändsystemet motorer, motorns styrenhet, bränslesystem och mer kräver en viss mängd elenergi att fungera korrekt. En försvagad generatorn kommer att vara oförmögna att tillhandahålla korrekta spänningar eller aktuellt och orsaka dessa system att fungera oförutsägbart eller inte alls. Resultatet blir en motor som går på tomgång ungefär, producerar dålig acceleration, ökat utsläpp nivåer och har försämrats bränsleekonomi.