mynewspapers.net

Tecken på brist på järn

Tecken på brist på järn


Äta en varierad och balanserad kost ger de flesta människor med nödvändiga stryka deras kroppen behöver. Bra källor till järn är nötter, torkad frukt, fullkorn, kött, mörk-gröna bladgrönsaker och bönor. Spenat är en bra källa till järn. Spenat bör dock ätas med livsmedel som innehåller järn-absorption smakförstärkare som tomater. Te och kaffe innehåller polyfenoler som kan binda till järn. När detta händer, är det svårare för kroppen att absorbera järn.

Brist på energi

Järn är ett viktigt mineral, vilket innebär en hälsosam kost måste innehålla järn. Järn hjälper röda blodkroppar transporterar syre runt i kroppen. Järn är viktigt för allmänt välbefinnande och energi. Brist på järn kan leda till järnbrist. Utan tillräckligt med järn får muskler mindre syre, vilket leder till mindre energi. Anemi är en minskning av antalet röda blodkroppar.

Vanliga symtom

I de tidigare stadierna uppleva en person brukar inte några symtom. Med tiden, bristen kan fördjupa och personen kan uppleva trötthet, blek hy, andnöd andetag, yrsel, kalla händer och fötter, huvudvärk, sover svårigheter, och svaghet. En persons naglar kan bli tunn och vit. En persons immunförsvar blir svag, och många drabbade har lågt blodtryck när du byter från sittande till stående. Kvinnor kan uppleva svår mensvärk, och barn kan sakna aptit.

Svår anemi

Det finns många olika typer av anemi och järn brist anemi är den vanligaste typen. Kroppen behöver järn att producera fler blodkroppar och en brist på en järn kan leda till utvecklingen av anemi. Långsiktiga konsekvenser av brist på järn är en brännande känsla i tungan och sprött hår och torrhet i mun och svalg. Svår anemi kan leda till bröstsmärtor och huvudvärk. Smärta i benet är också vanligt. En person med allvarlig brist på järn kan svimma och uppleva en snabb puls.

Diagnostisera av symtom

Många av symptom på brist av stryker har allmän karaktär, och en läkare bör konsulteras för att utesluta andra hälsoproblem. Ett blodprov är nödvändigt att diagnostisera järn brist anemi och oftast ingår en analys av de röda blodkropparna. En balanserad kost är det bästa förebyggandet för järnbrist och C-vitamin hjälper till att absorbera järn från maten. Effekten av absorptionen av järn är bäst när C-vitamin kombineras med grönsaker som innehåller järn, som vattenkrasse och spenat.