mynewspapers.net

Tecken på att en kedjespännare går dåligtEn remspännaren utnyttjas i olika delar av bilmotor, såsom serpentin bältet. Det huvudsakliga syftet med någon remspännaren är att dra åt motorn bältet, så att bältet att vitalisera kongruenta delar av en motor, som det serpentin bältet till generatorn. Bälte spännare förlora styrka över tiden och en förare kan börja märka flera tecken på att en kedjespännare går dåligt.

Spännaren rörelse

En förare måste lyssna för "fladdrande" buller som uppstår under körning eller när bilen är inaktiv. Den fladdrande är ett tecken på att bältet går alltför lätt i motorn, som anger spännaren sitter för löst. Spännaren och bältet kan behöva bytas ut. Varje ljud som låter som en skrikande, virvlande eller kvittrar kan vara ett tecken på att spännaren håller på att försvagas. Remskiva lagren bör uteslutas första eftersom löst lager kan också orsaka ett ljud. Om ljudet kommer från spännaren, är det dags att ersätta den.

Batteri frågor

Om batteriet ljuset går på och av under start av bilen eller under körning, kan detta vara ett tecken på att spännaren håller på att försvagas. En normal spännaren hastigheter bältet nog att hålla generatorn på, driva bilens batteri. En uppmjukning eller svag spännaren orsakar ett bälte, som det serpentin bältet, att sakta ner eller glider ur sin normala fack i motorn. Bil batteri ljus kommer att gå på när detta händer.

Rust

När inspekterar motorn, om rost eller smuts byggs runt spännaren, är det förmodligen dags för att ersätta den. Rost och smuts byggs upp bär ut styrkan på spännaren. Värre ändå, tenderar rost att distribuera till andra delar av motorn, som generatorn, orsakar ytterligare motorskador.

Ålder

Rutinmässigt underhåll kontroller kan avgöra om spännaren måste ersättas. Medan motorn är cool, ska föraren använda vridmoment på spännaren och snurra den i riktning spännaren snurrar i när motorn är på. Om spännaren inte snurrar smidigt eller om det rör sig i segment, bör sedan en ersättare spännaren övervägas.