mynewspapers.net

Tecken på att du äter för mycket vitlök

Tecken på att du äter för mycket vitlök


Vitlök är en underbar krydda med många vitaminer såsom mangan, vitamin B och C. vitlök är också en anti-inflammatorisk förening och har cancer skyddande egenskaper. Men kan att äta för mycket vitlök, särskilt rå vitlök, vara skadligt. Att ha en vitlök intolerans kan också ge negativa symtom om vitlök konsumeras. Som med någon hälsosam kost, är måttfullhet nyckeln.

Matsmältningsorganen frågor

Konsumerar för mycket vitlök kan orsaka kramper, upprörd eller sur mage. Magsyra blanda med de starka föreningarna den kokta eller rå vitlök och kan ha en brännande effekt i magen. I extrema fall, kan vitlök orsaka illamående, kräkningar eller diarré. När man först inför vitlök i din kost, hålla sig till hälften en vitlöksklyfta dagligen och öka långsamt till en till tre vitlöksklyftor. Detta kommer att undvika magbesvär symptom i samband med för mycket vitlök.

Vitlök kroppslukt

Äter stora mängder eller vitlök ofta resulterar i kroppen lukt. Vitlök andetag är ett resultat av svavel från vitlök som släpps ut i lungorna och utvisas från kroppen. Det finns inget "botemedel" för vitlök andetag. Tandkräm eller munvatten hjälper till att täcka lukten. Lukten av vitlök kan också sippra genom porerna i huden efter att bli uppätna. Några ta vitlök kosttillskott att undvika vitlök andetag och kroppen lukt, men fördelarna med vissa kosttillskott diskuteras.

Vitlök allergi

Vissa människor kan ha vitlök eller vitlök allergier. I detta fall är det bäst att undvika vitlök helt och hållet. Symtom på en vitlök allergi är hudutslag, huvudvärk, uppblåsthet, diarré, gas eller feber. Stark fall av vitlök allergi kan orsaka kronisk trötthet, svullnad i tungan eller anafylaktisk chock. Avgöra om du har en vitlök allergi genom att få ett allergitest. I så fall granska livsmedelsmärkningen för vitlök och be på restauranger för en vitlök fri måltid.

Inre blödningar

I svåra fall av vitlök överdos, kan stark juice från vitlök orsaka gastrointestinal blödning eller blödning i hjärnan. Dessa svåra fall resulterar vanligtvis från personer med underliggande tillstånd eller personer som tar mediciner som tunna blodet. Om det uppstår allvarliga symtom, söka medicinsk hjälp omedelbart.