mynewspapers.net

Tecken och symtom på Sköldkörtelrubbningar hos barn

Tecken och symtom på Sköldkörtelrubbningar hos barn


Sköldkörteln är en körtel i halsen som reglerar produktion och distribution av hormoner i kroppen som är ansvarig för en väl fungerande celler. Barn som har en låg sköldkörtelfunktion, kallas hypotyreos, har brist på nödvändiga sköldkörtelhormoner. De med en överaktiv sköldkörtel, kallas hypertyreos, har för mycket sköldkörtelhormon i sina kroppar. En baby kan vara född utan en sköldkörteln eller med en underutvecklad sköldkörteln, eller ett barn kan ärva en sköldkörtel sjukdom från familjemedlemmar.

Hypotyreos

Barn som lider av hypotyreos kan ha brist på energi och uppleva överdriven trötthet. De kan ha dålig cirkulation på grund av ett långsammare hjärtslag, vilket kan leda till en låg kroppstemperatur och en allmän känsla av att vara kallt. På grund av sköldkörtelhormon i kroppen, kan barn med hypotyreos ha sprött hår som bryter lätt; torr, blek eller gul hud; eller drabbas av anfall av förstoppning. Fysisk utveckling kan också försenas till följd av en låg sköldkörtelfunktion, lämnar barn kortare än normalt jämfört med jämnåriga. I vissa fall kan puberteten inte nås förrän den sköldkörtel sjukdomen behandlas korrekt. Spädbarn med hypotyreos kan visa några tecken på sjukdom. De som har symtom kan ha en stor, utstickande tunga, svullet ansikte, gulfärgning av hud och ögon och kan uppleva frekventerar kvävning, enligt Mayo Clinic.

Hypertyreos

Hypertyreos hos barn kan öka sin puls, att göra dem att känna sig nervös och på kanten. Ökad hjärtfrekvens kan också göra det svårt för ett barn att koncentrera sig på vad som helst för en längre tid. Till skillnad från hypotyreos, en överaktiv sköldkörtel kan orsaka ett barn svettas eller darra och kan också göra det svårt för ett barn att sova. Barn med en överaktiv sköldkörtel kan ha en ökad aptit men samtidigt, kan uppleva viktminskning. Vissa barn har ett storögt stirrar som om de är rädda, eller det kan visas att deras ögon utbuktande.

Struma

En struma kan förekomma vid både hypotyreos och hypertyreos. En struma utvecklas när sköldkörteln sväller och sticker ut från halsen. I vissa fall kan en klump, kallas en knöl, börjar växa på sköldkörteln, som anger en sköldkörtel sjukdom.