mynewspapers.net

Tecken och symtom på parasiter i musklerna

Tecken och symtom på parasiter i musklerna


Medan de flesta parasiter attackera deras värd genom matsmältningssystemet, ett par sorter så småningom arbeta sig in i värdens muskelvävnad. De två vanligaste typerna av parasitiska muskel infektioner är trikinos, kallas även trikinos och Cysticerkos. Trikiner har mer än en fas med unika symtom i varje fas medan Cysticerkos har endast en uppsättning av symptom.

Tidiga trikinos

Den första fasen av trikinos kännetecknas av mycket subtila, eller ens nej, symtom. Men om du sväljer nog av parasitens larver, kommer de först tränger igenom tarmen och växa upp till vuxna. När de är fullvuxen, kommer att de mate och multiplicera. Vid denna punkt i infektion är symtomen diarré, kramper i buken, feber och allmän känsla av obehag. Detta kommer ca en till två dagar efter infektion har ägt rum.

Senare trikinos

Nästa fas av trikinos är när parasiter slutligen migrerar från tarmen och i andra delar av kroppen. Dessa symtom börjar omkring två till åtta veckor efter första exponeringen. De vuxna parasiterna kommer in i blodomloppet och börja bädda in sig i kroppens vävnader, mestadels i muskeln. Symtomen vid denna punkt omfattar huvudvärk, feber, frossa, hosta, öga svullnad, ledvärk och muskelvärk, klåda, diarré eller förstoppning. Svårighetsgraden av dessa symtom varierar beroende på graden av infektion. I extrema fall, kan finmotorik samordning samt hjärta och andning problem uppstå. Vissa infektioner kommer att avta på egen hand inom några månader. Dock kan vissa svåra infektioner leda till döden.

Cysticerkos

Cysticerkos är också orsakas av en parasit, fläsk binnikemask. Binnikemask larverna ange kropp och form förekomst eller cystor. Vanligtvis, utvecklas cystor i musklerna. Men kan de också bildas i ögonen som hjärnan. När de bildar i hjärnan, kallas tillståndet neurocysticercosisen. När dynt händer i musklerna, uppstå symtom sällan. Det enda sättet att berätta om du har en infektion är att känna efter knölar under huden.