mynewspapers.net

Tecken och symtom på en D-vitaminbrist

Tecken och symtom på en D-vitaminbrist


Samtidigt har egenskaper av både ett vitamin och ett hormon, D-vitamin, krävs ett fettlösligt vitamin, för upptag och utnyttjande av kalcium och fosfor. D-vitamin stöder reglering av hjärtslag, muskelstyrka, och tillväxt och utveckling av ben och tänder hos barn. Känd som the sunshine-vitamin, var D-vitamin isolerad 1930 från fiskleverolja av Dr E Mallanby.

Bristsymtom hos barn

Hos barn, kan en D-vitaminbrist orsaka onaturlig lem hållning med resulterande smärta och obehag, överdriven svettning, en fördröjd förmåga att stå och kobenthet eller böja benen. Med tillkomsten av videospel är ungdomar mer benägna att bli brist på vitamin D brist på utomhus träning och det faktum att de inte längre dricka mjölk, som ofta är berikade med vitamin D. När solexponering är tillräcklig, är kompletterande D eller kost källor inte nödvändiga.

Brist symptom hos vuxna

Hos vuxna, kan en D-vitaminbrist orsaka skelettsmärta, muskelsvaghet, musklerna spasms och benskörhet, vilket kan orsaka svåra frakturer och svårt healing. Enligt Linus Pauling Institute, inte kan individer som bor i den övre tredjedelen av kontinentala USA producera tillräckliga mängder D-vitamin från den begränsade tillgängliga solljus under vintermånaderna. I områden med begränsad solsken, kan kosttillskott vara mycket bra att undvika symtom på brist.

Verkningssättet och orsak till brist

När du utsätter din hud, särskilt ansiktet, att solens ultravioletta strålar, förvandlar en kolesterol i huden till en föregångare av vitamin D. Enligt MayoClinic.com är gör detta i minst 10 minuter dagligen ett effektivt sätt att upprätthålla tillräckliga mängder D-vitamin i kroppen. Orsaker till D-vitaminbrist är en brist på kött, fågel, fisk och mejeriprodukter produkt i kosten, särskilt bland äldre och de med låga inkomster.

Svår brist

Osteomalaci hos vuxna är ofta resultatet av en svår D-vitaminbrist. En liknande störning kallas rakitis inträffar hos barn. Tecken på en mindre grad av brist, både vuxna och barn, presenterar ofta som en förlust av aptit, en brännande känsla i mun och svalg, diarré, sömnlöshet, visuella problem och viktminskning. Enligt en artikel i juli 2007 i "The New England of Medicine" finns indikationer på att D-vitaminbrist är mycket mer utbrett än man tidigare trott, särskilt hos äldre vuxna.