mynewspapers.net

Tecken och symtom på dålig jordanslutning i ett bilbatteri

Tecken och symtom på dålig jordanslutning i ett bilbatteri


Jorden eller "ground" anslutningen mellan bilens batteri och chassit är en av de återvändande sökvägarna för all ström som passerar mellan batteriet och bilens elsystem. Följaktligen, en skadad kabel, lös eller korroderade batterianslutningen klämma eller chassi, kommer att avbryta krets och leda till ett antal elektriska fel, inklusive överhettade ledningar och kablar.

Två jorden anslutningar

Förutom den isolerad jordkabeln mellan batteriet och bilens chassi, det finns en andra viktig kabel du bör vara medveten om - det är en öppen flätad rem förbinder motor och drivlina till chassit. Eftersom motorn och drivlinan är monterade på gummi "silent block" och generatorn är monterad på motorn, utan motor-till-chassi jorden kommer att strap, dålig kontinuitet mellan motor och chassi försämra bilens avgiftssystem och alla dina elektriska tillbehör.

Start

En av de uppenbara symptom på en fattig ackumulatorn jordanslutning är ett klickande ljud när jag försöker starta bilen. I vissa fall kommer att startmotorn sparka in efter andra eller tredje försöket; i andra kommer det att misslyckas helt och hållet. Men förutom en lös jordanslutning kan fel orsakas av dåliga starter motor magnetventil. Om så är fallet, få det kontrollerat eller ersättas av en kvalificerad tekniker.

Ljus

Ljusreglering instrument belysningen när du försöker starta din motor är ett tecken på en dålig batteri anslutning--antingen mellan positiva eller negativa batteriet terminalen och resten av det elektriska systemet, eller en lös motor-till-chassi flätad rem. Dessutom kan bilens strålkastare dunkel eller flimmer under mörkerkörning.

Ljud

Några bilstereo dra över 100 ampere under full effekt och den kretskontinuitet beror till stor del på motor-till-chassi jorden remmen. Om ljudkvaliteten faller av under körning, kontrollera remmen jordanslutning. Utan en anständig motor-till-chassi anslutning, att nuvarande söka linjen minsta motståndets via kopplingen eller handbroms gaswiren. Hög strömstyrka genomströmning och överdriven motstånd sedan orsakar kopparkabel överhettas, smältning och skadar den yttre isoleringen. Detta kan förstöra din båda dina tillbehör och bilens ledningar sele, och i värsta fall orsaka en dödlig brandrisk.

Laddning

Om batteriet inte att ladda ordentligt, förutom ett dött battericell, kommer att en dålig jordanslutning avbryta elektriska flödet mellan generator och batteri, vilket gör att långsamt förlora sin laddning. Om batteriet varningslampan tänds eller börjar flimra under körning, kontrollera batteriet och motorn jorden rem anslutningar.

Provning

Satt din Multimeter till de lägsta ohm motstånd inställningen och starta motorn. Tryck på en av sonderna till bilbatteriet Polen och andra sonden till en bult på bilens chassi. Du borde få en läsning av minst 0,3 ohm. Om utslaget förblir noll, är jord kabel eller chassi bulten lös eller korroderade. Upprepa genom att vidröra en sond på en blank motor bult, och andra sonden till en chassi bult. Om nålen eller digital avläsning inte svarar, bandet motor-till-chassit behov uppmärksamhet eller ersättning.