mynewspapers.net

Tecken och symtom av okulär lymfom

Tecken och symtom av okulär lymfom


Okulär lymfom är en typ av non-Hodgkins lymfom som angriper det centrala nervsystemet. Non-Hodgkins lymfom skiljer sig från Hodgkins lymfom vissa onormala cellen kallas Reed-Sternberg cellen inte är närvarande. Det är viktigt, eftersom de olika behandlingsmetoderna för varje.

Översikt

Okulär lymfom eller intraokulära lymfom, börjar i ögat och är normalt dominerande hos män över 50 år som har drabbats av traumatisk eller större operationer, har AIDS-viruset eller andra funktionsnedsättningar att deras immunsystem. Lymfom kan uppstå var som helst på kroppen som innehåller lymfatisk vävnad, och även om lymfom i ögat är en ovanlig form, det händer. Det är också känt som primära intraokulära lymfom och har kallats en "maskerad syndrom" eftersom det imiterar ofta symtom på ett tillstånd som kallas "uveit."

Tecken och symtom

Som nämnts, ofta patienter med okulär lymfom uppvisar samma symtom som de med ett tillstånd som kallas uveit. Uveit är helt enkelt en inflammation av Uveaen, som är en del av ögat. Eftersom okulär lymfom förekommer i ögat, inkluderar vanliga tecken och symtom dimsyn, ljuskänslighet, se "floaters", och problem med att se. Mindre vanliga tecken är smärta och utvidgning av blodkärlen runt ögat. Även om okulär lymfom börjar vanligen med ena ögat, kan det spridas till andra ögat efter flera månader. Intraokulära lymfom sprider sig oftast till hjärnan, så om du börjar märka dessa symtom, kontakta din läkare omedelbart.

Behandling

Eftersom okulär lymfom är en form av cancer, metoderna traditionella cancer behandling att bekämpa detta villkor. Merparten av tiden, eftersom okulär lymfom angriper det centrala nervsystemet, får en patient behandling för både ögat och hjärnan. Behandlingar inkluderar strålning och kemoterapi och mer aggressiv regimer kommer att kalla för båda. Radioimmunoterapi mediciner har också visat lovande resultat för många typer av non-Hodgkins lymfom. Om detta tillstånd inte förbättras med dessa behandlingar, tala med din onkolog om mer avancerade behandlingar som kan vara tillgängliga genom alternativa metoder, till exempel att delta i kliniska prövningar. Kirurgi är oftast inte ett alternativ på grund av sannolikheten för att cancern har redan spridit sig utanför ögat.