mynewspapers.net

Tecken och symptom på sköldkörtelproblem hos hundar

Tecken och symptom på sköldkörtelproblem hos hundar


Sköldkörteln producerar hormoner som reglerar olika kroppens funktioner, inklusive ämnesomsättningen. Hypotyreos är den vanligaste problemen med sköldkörteln hos hundar, men hypertyreos kan också förekomma i sällsynta fall. Alla Hundarnas sköldkörtelproblem kräver omedelbar veterinärvård eftersom de kan bli allvarliga hälsoproblem om de lämnas obehandlade.

Alopeci

Alopeci, även känd som håravfall, kan förekomma hos hundar med sköldkörtelproblem. Håravfall varierar från hund till hund, och kan vara lokala eller utbredda på den drabbade hund kropp. Håravfall och utsöndring kan lätt förväxlas om ägaren är omedvetna om när och hur mycket hunden fäller, men många ägare kommer att märka en ökning "shedding," som är faktiskt alopecia.

Anemi

Anemi, vilket är en låg röd blod cell sammanräkning, kan förekomma hos hundar som lider av en sköldkörteln frågan. Tecken på anemi är blek tandkött, svaghet, förlust av aptit, kräkningar och viktminskning.

Tarmrörelser

Hörntänder lider av en sjukdom i sköldkörteln kan ha förändringar i avföring, förstoppning eller diarré. Detta beror på att sköldkörteln producerar hormoner som är ansvariga för många organ; förlusten av dessa hormoner kan därför orsaka förändringar i organfunktion, vilket resulterar i onormalt tarmrörelser.

Utöva intolerans

Träning intolerans kan uppstå hos hundar som lider av hypotyreos. Ditt husdjur kan fortfarande vara villig att spela eller träna, men verkar inte kunna hänga med regelbundna dagliga aktiviteter, såsom en morgon promenad eller jogga.

Päls

Förutom alopeci, kan andra förändringar i pälsen också förekomma hos hundar drabbats av ett problem med sköldkörteln. Hundens päls kan bli ovanligt torr eller den exakta opposite―the pälsen kan bli fetare än vanligt. Dessutom, kan vissa hundar sprider mer än normalt när som lider av en sköldkörtel problem.

Hjärtfrekvens

En långsammare puls kan förekomma hos hundar som lider av hypotyreos. En förändring i hjärtfrekvens är ett kliniska tecken som skulle märkas under en undersökning av veterinär.

Högt kolesterol

Hundar med hypotyreos lider ofta högt kolesterol. Högt kolesterol, som minskad hjärtfrekvens, är ett kliniska tecken som endast kan verifieras med ett blodprov på den veterinär kontor.

Hyperkeratos

Vissa hundar med en sköldkörtel sjukdom kan utveckla hyperkeratos, som visas som tjock, ovanliga skalor på huden.

Hyperpigmentering

Hundens hud kan också bli mörkare (hyperpigmentering) som är ett annat symptom på en sköldkörtel problem.

Letargi

Letargi är en av de vanligaste symtomen av vissa sköldkörtelproblem, särskilt hypotyreos. En hund med detta tillstånd har inte längre energi att gå upp och spela, gå en promenad eller ens söka en favoritleksak.

Temperaturen intolerans

Temperaturen intolerans kan påverka vissa hundar lider av ett problem med sköldkörteln. Hypotyreos kan till exempel orsaka det berörda hunden blir intolerant mot kallare temperaturer och kallare väder.

Vikt

Förändringar i vikt kommer att inträffa i en hund med ett sköldkörtel problem, även om ingen förändring i matvanor. Hundar med hypotyreos kommer att gå upp i vikt, medan hundar med hypertyreos kommer att gå ner i vikt.