mynewspapers.net

Tecken ett barn är uttorkad

Tecken ett barn är uttorkad


Spädbarn och barn är känsligare för uttorkning än vuxna på grund av deras lägre kroppsvikt och högre omsättning av vatten och elektrolyter. Barn inte anpassa sig till träning i varmt väder som vuxna eftersom de producerar mer värme och svettas mindre. Vissa barn är mer benägna att uttorkning än andra, men varningssignalerna blir det om du vet var du ska leta.

Orsakerna till uttorkning

Barn som utövar i värme är i riskzonen. Riskerna ökar om ditt barn är överviktiga eller feta, sällan övningar, har haft en tidigare värme-relaterad sjukdom eller nyligen har haft kräkningar eller diarré. Barnet kan ha förlorat för mycket kroppslig vätska från en sjukdom, feber, eller överdriven urin utgång, såsom okontrollerad diabetes eller diuretika användning.

Visuella tecken på uttorkning

När ditt barn har en låg urinproduktion--brist urin i 12 timmar eller producerar urin som är mörkgul färg--hon är uttorkad. Fler tecken att hålla utkik efter är när bara några tårar, eller ingen alls, produceras på gråt och ögon visas nedsänkta. Mjuk plats på toppen av ett spädbarn huvud (fontanelle) expanderar och rör sig när bebisen andas, gråter eller skrattar. Dock sjunker detta mjuk plats när hon är uttorkad.

Fysiska tecken på uttorkning

Uppmuntra ditt barn att berätta om något känns fel. Om barnet verkar slö, irriterad, trött eller yr, fråga honom noga för att se om han har en torr, klibbiga mun och kontrollera huden för att se om det är torr och sval, är alla tecken på uttorkning.

Tecken bestäms av undersökning

Om du är orolig och osäker på om ditt barn är uttorkad, ta honom till din vård utövare. Han kan undersöka honom för att avgöra om han har något av följande: lågt blodtryck, Snabb puls, blodtryck som droppar när hon går från liggande till stående eller chock. Utövaren kommer att avgöra om ditt barn har dålig hud turgor, vilket är när huden förlorar sin normala elasticitet och rinningar, snarare än växer tillbaka på plats. Läkaren kommer också testa för fördröjd kapillär refill, som när det tar för lång tid för blod för att fylla i kapillärerna. Det gör placerar han tryck på nageln tills det blir vit, som visar avsaknad av blod. Om det tar längre än två sekunder att bli rosa, kan det vara ett tecken på uttorkning.