mynewspapers.net

Teak trä Information

Teak trä Information


Teak är en tät och stark lövträd som ofta används för att göra båten prydnad, båttillbehör och utemöbler. Det finns ett antal egenskaper som gör den idealisk för dessa tillämpningar, inklusive tät och rak spannmål, hållbarhet och hög oljehalt, vilket ger den naturliga tätskikt.

Användningsområden

Teak trä Information


Teak används ofta för att göra båttillbehör och prydnad. Det är används för inomhus och utomhus möbler men oftare utomhus på grund av dess förmåga att tåla delarna. Utomhus stolar, trall och bord är gemensamma teak föremål hittades i trädgården. De samma fukttåligt egenskaper som gör den idealisk för utomhusbruk gör den lämplig för badrum och spa.

EgenskaperTeak är extremt tät med en grov textur. Dess färg varierar från gyllengul till brunaktigt gul, och säden är mörklila till mörkbrunt eller svart. Den har en hög oljehalt, vilket ger den vattentäta kvaliteterna.

Egenskaper för träbearbetning

Teak kan klippa och formade med traditionella träbearbetningsverktyg, men det kommer tråkigt ett blad mycket snabbt på grund av dess fet och fina korn. En vass kniv bör alltid användas när klippa och forma trä, så vässa din blad regelbundet när du arbetar med teak. Det inte limma lätt på grund av höga olje-innehåll.

Skötsel och underhåll

Hård, slipande rengöringsmedel bör inte användas för vård av obehandlad teak. Du kan hitta lämplig teak balsam och städare på din lokala järnaffär eller antikhandlare. Teak bör oljas ibland och Realestate.com rekommenderar med tung olja för att bevara den naturliga färgen på teaken. Den rekommenderar också tillämpa ett lager lack till hålla den wood fuktighet på rätt nivå, förhindra röta, förhindra delning och sprickbildning och hålla fläckar från märkning ytan.

UrsprungTeak är drog från tropiska regnskogar i Thailand, Kambodja och Brasilien, orsakar lokal och miljömässiga skador. Teak skördas från Afrika sägs vara hållbart odlade och därför mindre skadliga. Teak transporteras över hela världen.