mynewspapers.net

Teak trä alternativ

Teak trä alternativ


I århundraden har teak trä det bästa materialet för möbler och inredning att stå ute och väderexponerats. Teak är ett perfekt trä för utemöbler, faller det onåd med vissa husägare eftersom det vanligtvis skördas i ett ekologiskt osunda sätt. Så kan villaägare överväga alternativ till teak trä utemöbler och för.

Varför Teak?

Teak är ett massivt trä träd som växer i regnskogen klimat. Eftersom trädet har utvecklats för att överleva den hårda värme och fukt i regnskogen, är veden praktiskt taget röta bevis. Det raka, nära kornet av teak trä är dessutom perfekt för möbler.

Varför har Teak fallit i onåd?

Teak trä är perfekt för möbler, men trädet växer mycket långsamt, så det är svårt att hantera en skog genom att plantera nya träd för att förse framtida efterfrågan. De flesta teak skördades av tydlig skära regnskogar i Thailand och Burma, tills som var förbjudna. Teak är fortfarande olagligt pocherad från dessa länder idag. Den amerikanska handeln avdelningen har förbjudit import av teak skördas från Burma eftersom teak handeln finansierar den militära diktaturen i landet.

Det bästa alternativet för Teak

Det bästa alternativet för teak är plantation upp teak. Plantation upp teak har alla egenskaper i teak med ingen av miljöskador. De holländska nybyggarna planterade teak planteringar på ön Java så tidigt som 1816. Idag är dessa planteringar ägs och drivs av regeringen i Indonesien att säkerställa en långsiktig försörjning av teak trä. Den Stillahavskusten har även teak planteringar. Hållbar, plantation upp teak är dyrt, så andra träslag används idag för utemöbler.

Andra träslag att överväga

Ipê är en sydamerikansk art av träd. Dess trä är hård och tät att motstå röta, men säden är vågiga. På grund av det vågiga kornet är Ipê bättre för prydnad än möbler. Eukalyptusved är ett bra alternativ till teak för möbler byggnad, även om det måste bli ordentligt frisk före användning annars kommer den chip och spricka.