mynewspapers.net

Tea Tree olja som en fästing frånstötande

Tea Tree olja som en fästing frånstötande


Tea tree (Melaleuca alternifolia) är ett träd som växer längs sumpig southeasten australiska kusten. Den första upptäcktes och namngavs i modern tid av 1700-talet seglare, som används för att göra ett te från bladen. Sedan dess, har med oljan härrör från dess blad använts för att behandla och bota många sjukdomar. En av dess mest användbara fördelar är som en billig och giftfria fästing myggmedel som kan användas på både djur och människor.

Aktiva ingredienser

Tea tree olja kommer från bladen på trädet med ångdestillation eller en liknande process. De två viktigaste ingredienserna i tea tree-olja är cineol och Terdis-4-ol. Den aktiva substansen är Terdis-4-ol medan cineol anses vara en förorening. En kvalitet olja har en hög halt av Terdis-4-ol och en låg cineol innehåll.

Tickande myggmedel

En fästing frånstötande kan göras för både djur och människor med tea tree olja som aktiv ingrediens. Börja med en 2:1 blandning av din favorit basolja, till exempel mandel eller jojoaba och vatten. Kombinera detta i en sprayflaska med 59.1 ml. tea tree olja. För bästa resultat, Använd en glasflaska. Oljor som tea tree olja reagerar med plast och kan orsaka farliga kemikalier till Igel i din myggmedel. Före varje användning, skaka flaskan kraftigt för att grundligt blanda oljor. Vid ansökan till husdjur, gnugga myggmedel under deras päls så att det når sin hud.

Tickande schamponera

Tickande schamponera kan användas för människor, är det oftast en ansökan reserverade för husdjur. För varje 56.7 gr. av din favorit sällskapsdjur schamponera, tillsätt 6 till 10 droppar tea tree eterisk olja. Noggrant tvätta ditt husdjurs päls med detta schampo, med speciell uppmärksamhet på svåra att nå områden, såsom under svansen, i deras armhålor och mellan tårna. Låt schampo sitta i ca 10 minuter, eller så länge du kan få din pälsklädda vän att stå still. Sedan skölj schampo från sitt hår. Upprepa en gång om dagen tills du inte ser längre fästingar.

Tickande krage

Fästing halsband hjälper till att hålla fästingar från låsning till ditt husdjur när det är ute. För att göra en giftfri tick krage med tea tree olja, börja med en vanlig trasa eller nylon krage. Därefter göra en blandning med 2 msk av en olja som mandel olja och tillsätt 5 till 7 droppar tea tree olja. För mindre husdjur, som katter, kan du använda en mer utspädd lösning. Tillämpa olja blandningen på kragen och låt det suga i. Återanvända olja blandningen två gånger i månaden eller mer ofta om det behövs.