mynewspapers.net

TCA tatuering borttagning tips



Triklorättiksyra, eller TCA, är en gemensam agent används för att ta bort tatueringar hemma. TCA fungerar på ett liknande sätt som kemiska ansikts peeling. En utspädd syra används till området av huden som har tatueringen och det översta lagret av huden är i huvudsak bränns bort, tillsammans med bläcket som det innehar. Eftersom du ansöker syra direkt till huden, är det bra att ha några tips i åtanke när du använder TCA på dina tatueringar.

Användning som en förbehandling

TCA kan helt ta bort en tatuering i vissa situationer, men i de flesta fall är det avsett att användas som en förbehandling för traditionella laser tatuering borttagning. Med hjälp av TCA i förväg kommer att försvinna även de djupaste tatueringarna, vilket innebär att du kommer att kräva färre laserbehandlingar för fullständig borttagning. Detta sparar på tid, pengar och smärtan av brändes med en laser, eftersom du inte behöver göra behandling så många gånger.

Test för reaktion

Innan du tillämpar TCA direkt i tatueringen, Använd en bomullstopp för att applicera en liten mängd till en obskyr plats på kroppen. Badda ett område ungefär storleken på en dime är mer än tillräcklig. Du kanske märker att huden börjar att "frost upp" i området där handels-och samarbetsavtalet har tillämpats. Detta är normalt. Om svullnad uppstår eller intensiv smärta är närvarande, kan du uppleva en negativ reaktion. Tvätta grundligt och sluta använda produkten.

Dåliga tatueringar

TCA fungerar bättre på dåliga tatueringar än på bra sådana. En professionell tatuerare, med användning av professionell utrustning, vanligtvis gäller bläck på ett djupt lager av dermis. Djupare, mörkare bläcket i en professionell tatuering är oftast svårare att ta bort än amatör tatueringar. Detta gör hemmagjorda tatueringar en perfekt kandidat för borttagning med TCA. Det bör också noteras att ljusa färger är mer lätt bort av TCA. Färgglada bläck försvinner vanligtvis helt med produkten, men mörkare bläck färger som svart, är svårare och kräver flera program.

Hypopigmentering

Människor med ljus hudtoner kommer att producera de bästa resultaten när du använder TCA. Även om produkten fungerar bara så effektivt på alla typer av hud, upplever de med mörkare hud hypopigmentering där produkten används. Vad detta betyder är att huden som har behandlats med TCA har ett märkbart olika pigment än resten av huden. En mörkhyad person som använder TCA att ta bort en tatuering kommer att ha en lapp av ljus hud där produkten används. Somliga anser detta mindre önskvärd än att ha tatueringen.