mynewspapers.net

Tandhygien aktiviteter för småbarn

Tandhygien aktiviteter för småbarn


Goda vanor börja tidigt. Därför är det viktigt att ge ditt barn en tidig start när det gäller att fastställa god tandhygien. Även om barnets mjölktänder så småningom faller ut, ta hand om dessa tänder hjälper till att förhindra karies och bistår i placeringen av friska vuxna tänder. Få ditt barn delta i roliga aktiviteter som främjar positiva dental rutiner.

Borsta tänder

Experter rekommenderar början en två gånger om dagen borsta rutin med ditt barn på cirka 18 månaders ålder. Att borsta en rolig aktivitet som ditt barn kommer att se fram emot, ta honom shopping för en speciell tandborste och tandkräm, kanske en som skildrar en favorit seriefigur. Spela musik medan ditt barn borstning för att göra det till en rolig upplevelse. Att ge positiv förstärkning kan hjälpa få resistenta barn till borste, enligt American Academy of Pediatric Dentistry.

Tandläkare besök

Enligt American Dental Association bör ditt barn ses av en tandläkare efter första tanden bryter ut, men inte senare än ditt barns första födelsedag. Tidiga dental besök kan att undvika karies och säkerställa ordentlig rengöring. När du väljer en tandläkare, Välj en som du och ditt barn känner sig bekväm med. Många pediatriska tandläkare offier "barnvänliga" miljöer. De kan ge leksaker, klistermärken eller andra belöningar för att göra besöket till en positiv upplevelse.

Historien tid

En annan verksamhet för att främja god tandvård vanor hos småbarn är att läsa böcker tillsammans med fokus på tandhygien och besöka tandläkaren. Exempel på sådana titlar för småbarn "Freddie besöker the Dentist" av Nicola Smee och "Smile, säger lilla krokodil" av Jane Moncure och Linda Hohag. Sådana berättelser kan hjälpa lugna farhågor om vad du kan förvänta dig på tandläkarpraktik och hjälpa barnen att lära sig vikten av att ta hand om sina tänder.

Planera en picknick

Godis och livsmedel som innehåller stora mängder socker bidrar till utvecklingen av karies hos småbarn. Försök planera en picknick av sunda mellanmål, som ditt barn kan hjälpa till att förbereda. Välja livsmedel som ost, hela korn kex och färsk frukt. Som du äter, prata om varför dess bästa att begränsa val som kakor och glass, och varför alltför mycket av dessa är dåligt för tänderna.