mynewspapers.net

Tandad träd blad identifieringTräd lämnar kommer i en mängd olika former och skepnader. En av de viktigaste områdena av oro är utsidan vara kanten av blad, som kan klassificeras som antingen släta, räfflade, tandade, pensel eller flikiga. Ibland sågtandade och tandad betraktas som en i samma, men när du bestämmer att du har ett verkligt tandade blad, listan över möjliga träd har kraftigt minskat ner.

Vintergröna och lövfällande

Lummiga träd (och barrträd) kan delas in i två grundläggande grupper beroende på om bladen faller från växten när dagarna blir kortare eller om de finns kvar på trädet under hela årliga cykeln. Dessa två villkor kallas respektive som löv- och barrskog. För det mesta, tandade blad växer på lövträd, men det finns några exemplar av evergreens med en tandad kant.

Enkla eller sammansatta

En annan stor avdelande punkt mellan hur bladen växer på ett träd är hur många broschyrer växa bortom varje punkt i bilaga till trä stjälken, kallas ett bladskaft. En enkel blad har ett blad, medan en förening blad har många små broschyrer kopplade ihop. Med sammansatta blad finns ingen svullnad där foldrar fogarna tillsammans, men du hittar en svullen plats vid bladskaftets bas. Denna svullnad orsakas av närvaron av en leaf knopp, som växer till en komplett blad under vårsäsongen.

Motsatta eller suppleant

Det sätt som ett löv är kopplad till stammen också effekter klassificering. Med träd är de enda och alternativa bilagorna de vanligaste. Bland hittade i Förenade kungariket, endast dogwoods, lönnar, buckeyes och aska har motsatt fastsättning och bland dessa fyra grupper endast buckeye har tandade blad.

Former

Observera den övergripande formen av bladet kommer hjälpa skilja en Björk från en elm och en cottonwood från en kastanj. Generellt, det finns många typer av blad former, men när man tittar på tandade blad, identifiera dessa grundläggande former kommer att gå en lång väg mot identifiera trädet. Med ett elliptiskt formade blad, spets och bas av leaf bladet kommit till en punkt och mittparti är mycket bredare. Termen beskriver ledighet som Alm, kastanj och bok. Andra bladen kommer att ha en bred bas med en spets. Denna typ av disposition kan delas in i ytterligare HJÄRTFORMIG (hjärtformad) och ovala (ägg-format). Helbräddade bladen är bredare vid basen än ovala blad. Slutligen finns det HANDFORMIG blad, som sprids som fingrar på handen.

Blommor

Tyvärr för dendrolog finns det många träd med enstaka, alternativa, lövfällande och tandade blad. På denna punkt kommer att skillnaden mellan dessa träd behöva utökas till studiet av blommor, frukt och frön. En noggrann studie av frukt och utsäde kommer att begränsa alternativen, särskilt när separera enskilda arter i samma släkte.