mynewspapers.net

Ta reda på vilket år gjordes en sammansatt båge

Ta reda på vilket år gjordes en sammansatt båge


En sammansatt båge använder kammar och remskivor som hjälp med den båge dra. Detta är användbart eftersom det gör lottningen lättare än en traditionell recurve båge på oavgjort, att förebygga trötthet under jakt eller tävlingsskytte. Om du är shopping för en begagnad compoundbåge eller har andra behov för att veta det året fören producerades i, hitta denna information på i fören serienummer klistermärke eller etsning. Om du inte kan tyda information användning en beprövad metod för att lokalisera året av fören i fråga.

Instruktioner

• Läsa serienumret stämpel. De flesta stämplarna finns nära i fören lins, mer allmänt kallas handtag eller grepp. Om texten är liten eller etsad på handtaget, använda ett förstoringsglas för att läsa den.

• Leta efter några rader som anger dagen för produktion. Vissa sammansatta bågar använda en kodad serienummer att datumet. Martin bågskytte använder till exempel en kod för löpnummer som liknar en auto fordonets identifieringsnummer (VIN). Om du har ett serienummer med inget datum, skriv ned numret eller ta en bild på stämpeln.

• Hitta tillverkare av sammansatta fören och e-bilden eller följetong antalen till företaget, be om en bekräftelse på den båge Tillverkningsår. Listor över compoundbåge beslutsfattare finns på webbplatser som Hunters vän.

• När en Björn båge (namn på tillverkare) på en rad olika kriterier för att bestämma dess ålder. Björnen bågar har varit i produktion i årtionden och använda en något annorlunda metod för datering bågar. Bland kriterierna är medaljonger stämplat på greppet. Kopparmynt indikerar en båge från 1959. Aluminium mynt användes för åren mellan 1960 fram 19661 medan tenn användes för 1962. Mässing mynt medaljonger på bågar från 1963 genom 1970 och guld medaljong mynt är på björnen bågar från 1971 genom 1972.

• Hitta några patent märken på bågar. Patent märken är representerade med året patent har utfärdats och är användbara för att fastställa åldern av sammansatta bågar. Som alla märkningar, hitta patent varumärken i serienummer stämpeln nära linsen.