mynewspapers.net

Ta reda på hastigheten på en bil med längden på ett Skid märke

Ta reda på hastigheten på en bil med längden på ett Skid märke


Hård inbromsning i en bil orsakar däcken att låsa, vilket resulterar i bilen sladd. Skid markerar skapades under denna process kan användas att uppskatta hastigheten bilen åkte när bromsarna trycktes. Detta kan sedan användas för att avgöra vem var skulden i en trafikolycka eller om någon trafikförseelser inträffade. Att bestämma hastigheten på bilen du behöver för att slutföra en formel som baseras på längden på skid märket, bromseffektivitet av bilen och dra koefficient av vägen.

Instruktioner

• Mät varje individuella skid markerar med hjälp av ett måttband. Spela in mätningen för varje markerar arbetar i fötterna. Om du arbetar ut hastigheten baserat på en enda sladd markera sedan hoppa över steg 2.

• Räkna ut den genomsnittliga längden av skid markerar genom att addera avstånd före divideras med antalet av medar varumärken.

• Beräkna bromseffektivitet av fordonet. Använda skid markerar för att träna bromseffektivitet. Varje märke kvar av ett bakdäck räknar för 30 procent medan varje framhjul markeraräkningarna för 20 procent. Till exempel, om du hittar en bakhjulet skid-mark och två framhjul sladd markerar sedan bromsning skulle effektivitet motsvara 70 procent.

• Hitta en uppskattning för luftmotståndsvärde av vägbanan. Detta representerar vägarna bidrag att stoppa bilen. Till exempel är den genomsnittliga luftmotståndsvärde för asfalt mellan 0,5 och 0,9 medan en isig yta har en mycket lägre friktionskoefficient mellan 0,1 och 0,25.

• Bestäm hastigheten som åkte med bilen. Om du vill beräkna en uppskattning multiplicera genomsnittliga skid avståndet med 30 sedan multiplicera siffran av bromseffektivitet och sedan multiplicera den sista siffran med koefficienten som dra. När du har slutfört träna multiplikationer kvadratroten av detta nummer för att hitta den beräknade hastigheten. För exempel om den genomsnittliga skid var 150 fot, bromseffektivitet var 0,6 och dra koefficienten var 0,5 då uppskattade hastigheten skulle vara 36,74 mph.