mynewspapers.net

Ta bort trasiga träskruvar

Ta bort trasiga träskruvar


Om du vill ta bort en trasig trä skruv, behöver du ett speciellt verktyg som kallas en skruv utdragare. Skruv påluppdragare ser mycket som borrkronor, och de tenderar att säljas i uppsättningar precis som borrkronor. Den stora skillnaden mellan två är att skruv påluppdragare är gängade i motsatt riktning som skruvar, så när du kör en utdragare in i huvudet på en skruv, kan du dra åt det inuti skruven att få hävstång måste du lossa den. Förutom en skruv utdragare behöver du en borrmaskin med olika borr, en hammare och ett par tunga tång.

Förbereda den brutna skruven

Jämför din skruv påluppdragare skruven exponerade yta för att hitta den extractor som är närmast i storlek till skruven. Fläkten du väljer bör ha en drill bit storlek tryckt eller etsad på den. Hitta en borr av denna storlek och installera det på din borrmaskin. Försiktigt borra ett hål direkt genom toppen av skruven och ner i kroppen av skruven. Du ska endast behöva borra ner ungefär 1/8 av en tum.

Extrahera den brutna skruven

Sätt spetsen på den skruv utdragaren i pilot hålet du borrat, och Knacka försiktigt det ner i skruven med en hammare. När det har varit gängade stadigt på plats, ta tag skruv utdragare med en kraftig tång och vrid den moturs. De återförda gängorna i fläkten kommer åt inuti den brutna skruven och håll den hårt, medan din moturs roterande kommer att lossa skruven tills det kan vara lyfts direkt ur trä.