mynewspapers.net

Ta bort torkade latexfärg från trä

Ta bort torkade latexfärg från trä


Paint är ett billigt sätt att återuppliva din inredning. När du arbetar med färg, olyckor kan hända. Latexfärg är ett populärt val med målarna på grund av sin flexibilitet och snabb torktid. Det är vatten-baserat, vilket gör det lättare att rengöra än oljebaserad färg. Medan måla dina väggar eller tak, kan måla splatter på träytor som golvlister och trägolv. En idealisk tid att ta bort färg är innan det har hunnit torka, men det är också möjligt att ta bort torkade latexfärg från trä.

Instruktioner

• Skrapa torkade latexfärg med en spatel eller kanten på ett kreditkort. Undvik att använda vassa föremål, såsom en straight-edge rakkniv, som kommer att skada trä. Använda en tandpetare för att ta bort latexfärg från små sprickor.

• Mix 1/4 kopp citron juice med 3/4 kopp gnugga alkohol i en behållare. Applicera blandningen till en vit duk. Mätta latexfärg fläcken med blandningen. Använd en pensel och skrubba fläcken. Upprepa denna process tills latexfärg har tagits bort.

• Tillämpa denaturerad alkohol på en vit duk. Torka kraftfullt för att upplösa tuff färg fläckar. Använd en icke-slipande skursvamp för att skrubba området. Återanvända denaturerad alkohol till vita duken ofta. Denaturerad alkohol avdunstar snabbt. Använd en annan del av vita duken för varje ansökan för att undvika att överföra färg rester tillbaka på trä. Upprepa processen tills latexfärg fläcken tas bort.

• Torka området med en ren fuktig trasa för att ta bort eventuellt kvarvarande skräp.