mynewspapers.net

Ta bort torkade latexfärg från betong

Ta bort torkade latexfärg från betong


Om du hittar torkade latexfärg på ett konkret underlag, tror inte att det måste vara en permanent fläck. Latexfärg är lättare att ta bort när det är vått, kan det fortfarande tas bort även om det redan har torkat. Oavsett om du spillt lite färg på din konkreta uppfart eller fick färg splatters på betong golvet medan målning väggar, använda rätt produkter och metoder att ta bort den säkert och effektivt.

Instruktioner

• Sopa med en kvast att få bort all lös smuts och skräp. Ta en spackel och skrapa bort så mycket färg som möjligt. Tillämpas någon kraft när spackel för att effektivt lyft färgen från ytan.

• Mätta en trasa med hushåll ammoniak. Lägg trasan på latexfärg plats.

• Låt ammoniak-indränkt högspänningsnätet sitter på plats i 20 minuter. Ta bort trasan och skrubba fläcken med diskmedel och varmt vatten och en slipande svamp. Suga upp överflödig fukt med hushållspapper.

• Mätta en trasa med gnidning eller denaturerad alkohol om färgen finns kvar. Lägg trasan på plats och lämna den där i 20 minuter. Ta bort trasan, skrota plats med en spackel och sedan använda svamp och tvålvatten för att skrubba bort någon kvarvarande färg. Suga upp fukt med hushållspapper.

• Använd ett starkare lösningsmedel för envis färg som bara inte kommer ur fläcken. Tillämpa en trasa indränkt med aceton eller en kommersiell färgborttagningsmedel till plats i ca 20 minuter. Ta trasan av, skrapa och skrubba området med varmt vatten från tvål. Se till att grundligt rengöra betong med rent, tvål vatten när färgen är borta att ta bort alla rester från lösningsmedel.