mynewspapers.net

Ta bort svart mögel från en tvättmaskin tätning

Ta bort svart mögel från en tvättmaskin tätning


Mögel kan bli ett problem i nästan alla hem, även på din tvättmaskin! Förutom en plats att växa, kräver mögel bara fukt och en näringskälla som smuts eller annat organiskt material för att växa. Alla dessa krav kan hittas runt förseglingen av tvättmaskin dörrar. Om mögel finns runt din tvättmaskin dörr, kan det potentiellt spridas över hela andra delar av hemmet, ofta via kläder som kommer i kontakt med mögel. De lämpliga åtgärderna kommer att förhindra risken för skadliga mögel biverkningar.

Instruktioner

• Sätt på gummihandskar och en kirurgisk mask för att skydda dig från mögel. Alltid bära skyddsutrustning vid arbete runt mögel.

• Fyll en hink med varmt vatten och 1 tsk flytande all-purpose cleaner. Agitera vattnet i 10 sekunder för att blanda ingredienserna.

• Doppa en svamp i lösningen. Vrida ur svampen så det är fuktig men inte droppar.

• Dra tillbaka gummitätningen med ena handen och skrubba mögel med en svamp med den andra handen. Skrubba hela vägen runt tätningen med denna metod att ta bort så mycket av mögel som möjligt. Skölj tätningen med rent vatten.

• Fyll en sprayflaska med 5 koppar vatten och 1/2 kopp blekmedel. Skaka flaskan för att blanda ingredienserna tillsammans.

• Dra brickan sigill tillbaka och spraya blekmedel lösning på det och det omgivande området. Använd bara tillräckligt att lätt bestryka området. Låt luften blekmedel torka över natten. Blekmedel dödar alla återstående mögelsporer. Kassera de svamp och gummihandskar.