mynewspapers.net

Ta bort rostfläckar från linoleumgolv

Ta bort rostfläckar från linoleumgolv


Rostfläckar som kommer från dina apparater kan orsaka en ful fläck på ditt linoleumgolv. Rost är i grunden reaktionen av metall och vatten, men det orsakar en fläck som kan vara svåra att ta bort. Rostfläckar är vanliga i kök och badrum, eftersom dessa rum tenderar att vara fuktigt. Om du inte tar bort fläckar, de får helt enkelt sämre utseende och faktiskt svälla golv. Det är bäst att ta bort rost fläckar och hindra dem från återkommande.

Instruktioner

• Dammsug linoleumgolv och sedan torka det med vanligt vatten och en mopp. Titta på de överblivna fläckarna att se vilka fläckar kvar efter moppning.

• Leta upp de apparater som orsakar rostfläckar och täcka exponerade metalldelar med silvertejp för att undvika framtida fläckar.

• Blanda ihop en lösning av 1 del klorin och 10 delar vatten. Använd en stor hink. Doppa en vanligt, ofärgade scrub pensel (en används för rätter) i hinken och sedan skrubba rostfläckar på golvet.

• Torka golvet och se om fläcken fortfarande är. Så, häll en skvätt isopropylalkohol (gnugga alkohol) på fläcken och sedan skura det igen med borsten. Hålla skura i minst 30 sekunder. Om fläcken kvar, Fortsätt till steg 4.

• Blanda 1 msk grädde av vinsten med 2 msk vatten för att skapa en pasta. Sprida pastan över rost fläcken och skrubba bort det med pensel.