mynewspapers.net

Ta bort rost & lime fläckar från en toalett

Ta bort rost & lime fläckar från en toalett


Fläckar bygga upp snabbt på toaletter som har hårt vatten tillförsel. Frekvent rengöring kan hjälpa till att minimera färgningen men rengöring med starka rengöringsmedel kan skrapa på ytan och bjuda in mer missfärgning. Rost och lime är gemensamma rester Funna i kommoden. Rost är från järn i vattnet och kalk är från fyndigheter av mineraler i vattnet som bygger upp som lime skala. Produkter, såsom rost och lime removers är tillgängliga för att hjälpa dessa problem, men du kan också använda vanliga hushållsartiklar och vetenskap. Syror neutralisera alkaliska jordar som rost och lime. Använd inte blekmedel på rost eftersom det kommer att ställa på fläcken.

Instruktioner

Rust

• Sätta på handskar och skyddsglasögon innan du fortsätter med rengöring. Om du använder en tank cleaner, ta bort den och spola tills lut är borta. Stänga av vattnet på baksidan av tanken och spola tills vattnet är borta från skålen. Ta bort sist av vattnet med hjälp av kolven.

• Fyll en hink med vatten och hålla högspänningsnätet hands vid spill. Hälla saltsyra eller oxalsyra på toalettborste och skrubba skålen. Skrubba under kanten också. Prova att skrubba långsamt så du inte gör en massa fettstänk. Saltsyra är frätande. Rensa alla spill och stänk omedelbart med vatten och högspänningsnätet. Slå på vattnet och spola flera gånger. Rosta bör vara borta.

• Gör en pasta av borax och citronsaft och använda den toalett skurborsten rost fläckar. Detta är mindre giftiga och miljövänligare men kommer att ta mycket mer fysisk ansträngning. Applicera pastan till en torrtoalett, skrubba tills fläcken är borta och sedan spola att skölja.

Lime

• Häll 1 kopp destillerat ättika i toalettstolen och skrubba med borste för att avlägsna eventuella lime skala. Majoriteten av skalan kommer att koncentreras i reservoaren, så Häll som en kopp ättika och låt det sitta i en timme. Spola toaletten som vanligt att skölja ur mineralerna. Vinäger innehåller ättiksyra och är ett bra sätt att smälta bort kalk.

• Häll 1 tsk granulerad bad bubblorna i WC vattnet. Den innehåller tensider som är affektiva vid fläckborttagning mineral och hårt vatten. Skrubba tvålen runt på skål ytor och sedan spola för att skölja.

• Strö 4 msk trinatriumfosfat i toalettstolen. Swish runt på alla ytor och skrubba sedan med borste. Låt det sitta i toaletten i fem minuter och sedan spola för att ta bort kalk skalan.