mynewspapers.net

Ta bort rost i en skrivmaskin underwood

Ta bort rost i en skrivmaskin underwood


Om du hittat din Underwood skrivmaskin i ett dolda hörn av din vind eller på en antikaffär, det är nog decennier gamla och betalas för en grundlig rengöring. Rost är särskilt envis. Förutom att vara ointressant, kan det störa en skrivmaskin funktion av orsakar för att sticka och göra din älskade maskin omöjligt att använda. Lyckligtvis, du kan bannlysa rost från din skrivmaskin med ett fåtal nyckelprodukter och några bestäms rengöring åtgärder.

Instruktioner

• Köpa aluminium polska från en auto leverans butik och gnugga in det i din Underwood skrivmaskin med en trasa. Vara mjuk på känsliga delar av skrivmaskiner; du vill inte att böja någon nyckel.

• Gnugga bort rost med superfin sandpapper med mjuka rörelser. Om sandpapper inte fungerar, prova superfin stålull istället, som filosofiprofessor och skrivmaskin samlaren Richard Polt från Xavier University rekommenderar på "The Classic Typewriter Page".

• Prova ett elektriska suddgummi, eller "arkitektens suddgummi," att bli av mindre rost. Dess spinning spets penslar bort rost-- och du kan använda det för andra projekt senare. POLT rekommenderar de grå ink suddgummin för tuffare jobb.

• Skrapa bort de mest envisa bitarna av rost med en miniatyr borrmaskin. Bära skyddsglasögon och borra mycket långsamt, med en lätt beröring.

• Prova en kemisk rost-remover produkt--tillgänglig från vissa hem leverans butiker--om du vet hur du ska ta din skrivmaskin isär och inte har något emot skada färg jobb. Fördjupa de rostiga delarna av skrivmaskinen i en skål med rost-remover i 30 minuter. Rosten ska försvinna.

• Torka ner rostiga delar med en olja fuktad trasa, som R. M. Kasten antyder i sin populärvetenskaplig artikel "förstahjälpen för skrivmaskiner," från 1941. Detta kommer att förhindra rost byggs upp i framtiden.