mynewspapers.net

Ta bort röda vin fläckar från matta

Ta bort röda vin fläckar från matta


Rött vin fläckar är notoriskt svåra att ta bort från kläder, klädsel och mattor. Fläcken blir ännu mer envis när det har torkat och ställa in den, vilket gör det viktigt att försöka ta bort fläcken medan det är färskt. Dock med lite kvickt och snabba åtgärder, kommer att du kunna spara din favorit matta från att vara för alltid behäftad med en mörk röd vin fläck.

Instruktioner

• Fukta fläcken. Att hålla en fläck fuktig hjälper det röda vinet från inställningen i, och åter fuktning en intorkad fläck kan göra det lättare att bryta upp. Spraya det drabbade området med vatten, eller använda en handhållen tyg ångbåt över fläcken. Club soda är en annan utmärkt fukta vätska.

• Dra den vin pigmenten ut genom att täcka det färgade området i ett tjockt lager av salt. Låt saltet i plats i 30 minuter, sedan vakuum eller skaka bort.

• Blot, inte skrubba. Rött vin fläckar kan få in i ännu djupare om du använder en skrubbning rörelse. Istället Använd en ren pappershandduk för att blot det färgade området. Det kommer att ta tid, men så småningom pigmentet kommer att börja lyfta från mattan.

• Behandla fläcken. Alternativ för borttagning av fläcken inkluderar produkter som vin bort (speciellt framtagen för att bryta upp svåra vin fläckar) eller fläcken removers som Shout!. Alternativt kan du blanda lika delar flytande diskmedel och bakpulver till en pasta och tillämpa den på fläcken.

• Följa upp fläcken-fighting behandling med antingen tvätt/Kemtvätt (om mattan är liten nog att rengöra på detta sätt) eller genom att fukta med rent vatten eller club soda och analys.

• Förhindra röda vin fläckar blir ett problem genom att behandla din nyligen rengjord matta med en matta/matta skydda spray, såsom Scotchguard.