mynewspapers.net

Ta bort Permanent Marker från ullmatta

Ta bort Permanent Marker från ullmatta


Att ta bort fläckar från ull mattor kan vara en utmaning absorberande Pågrund av ull, särskilt om mattan inte är förbehandlats för att motstå färgning. Avlägsnande av sådana fläckar som permanent markör kan vara ännu mer av en utmaning. Det är viktigt att agera så snabbt som möjligt när arbetar för att ta bort permanent bläck fläckar från ull mattor, som ju mer tid mattan har att absorbera bläcket, desto svårare blir det att ta bort bläck från matta fibrer.

Instruktioner

• Blot upp så mycket bläck som möjligt med en ren, mjuk trasa. Gnid eller inte skjuta på bläck, eftersom detta kommer att driva bläcket ytterligare i mattan.

• Blanda 1 tsk diskmedel med 1 kopp varmt vatten. Doppa en trasa i blandningen och blot bläck fläcken.

• Tillämpa gnugga alkohol på en ren, mjuk trasa om diskmedel blandningen inte löser problemet. Blot på permanent bläck fläcken tills fläcken ljusare så mycket som möjligt. Upprepa steg 1 för att ta bort resten av bläck.

• Spraya området med hårspray tills mättat om fläcken fortfarande är och sedan använda en ren, mjuk trasa för att torka upp bläck och hårspray. Upprepa tills fläcken är borta och sedan använda en ren, fuktig trasa för att avlägsna eventuella klibbighet kvar från hårspray.

• Fukta området med väteperoxid om stegen ovan inte bort bläck från mattan. Att väteperoxid att sitta på mattan i 1 timme och sedan torka bort överflödigt peroxiden. Upprepa vid behov tills fläcken är borta.