mynewspapers.net

Ta bort Permanent Marker från papper

Ta bort Permanent Marker från papper


Permanenta märkpennor finns i ett brett utbud av färger och spets tjocklekar och används ofta för ritning och märkning på affischen styrelser för presentationer. Kanske är deras mest användbara kvalitet att de är permanent; ibland detta beständighet kan dock en negativ kvalitet, nämligen om du har gjort ett misstag i din ritning eller skriva. Permanenta märkpenna är svårt men inte omöjligt, att ta bort från papper.

Instruktioner

• Identifiera tjockleken på papper och reagens för denna tjocklek. Framgången för att ta bort permanent markör från papper tungt beror på vilken typ av papper du har skrivit på. Tjockare papper, såsom affisch styrelse, kan hantera tandkräm, denaturerad alkohol och nagellacksborttagare. En torr radera markör skulle fungera bäst för att ta bort permanent spritpenna av tunnare papper, såsom dator papper.

• Smeta, torka eller rita över pennanteckningen du vill ta bort med din reagens val, vare sig det tandkräm, denaturerad alkohol, nagellacksborttagare eller en torr radera markör. Lämna reagensen på bläck i några minuter.

• Torka komponenten av pappret med en fuktig vävnad. Se till att vävnaden är endast något blött, alltför våt och du kan potentiellt slita papperet. Upprepa om märkning inte var helt bort från papperet.

• Upprepa dessa steg använder samma reagens en andra gång om bläcket inte var helt tas bort, vilket gör att pappret torka mellan prövningar. Om bläcket ännu inte lossnar, prova en av de andra borttagningsalternativ.