mynewspapers.net

Ta bort och rengöra spridarna i en Ford Ranger

Ta bort och rengöra spridarna i en Ford Ranger


Rengöra spridarna på Ford Ranger är en enkel process som involverar enkla steg och verktyg. Ranger är identisk med Mazda B Series, så att förfaranden som gäller båda. Bränslesystemet är under högt tryck till vaporise ordentligt på signal. Det är viktigt att släppa denna press innan du gör något annat arbete.

Instruktioner

• Lindra bränsletryck genom att koppla bort strömmen till växeln bränsle pump. Det ligger i passagerarutrymmet bakom handskfacket i 1994 och tidigare modeller. Senare modeller placerade växeln bakom panelen passagerare side kick. B-serien lastbilar placerade växeln under mattan på passagerarsidan av överföring puckeln. Ta bort pluggen för att inaktivera växeln tröghet. Vrid nyckeln för att köra startmotorn i 15 till 20 sekunder för att lätta på trycket. Var noga med att plugga in kontakten i när du är klar.

• Öppna motorhuven. Koppla bort luftrenaren och slangar genom att ta bort deras behålla skruvar och klämmor. De flesta modeller har en tvådelad insugningsröret att mata luft in i motorn. Den övre delen, som består av gjutna belägga med metall rör under luften renare, måste tas bort i alla modeller utom efter 2001 fyra-cylinder modeller. Etikett och koppla bort alla elektriska anslutningar och vakuum rader som är kopplade till samlingsröret, och använda en ratchet och socket att ta bort bultarna säkra den till nedre hälften. Ta bort klämmorna ansluter bränsleledningar i varje ände av belägga med metall rör--bränsle rälsen--kör längs toppen av varje topplock. Bränsle är sannolikt att spilla, så var beredd med flera trasor att städa upp röran innan du fortsätter.

• Märka och koppla bort alla elektriska kontakter knutna till spridarna sitter under bränsle järnväg. Unbolt bränsle rälsen och försiktigt klippa dem gratis. Spridarna är anslutna till bränsle järnväg och kan komma ut med järnväg. Om de inte gör noggrant arbete alla återstående spridare gratis med fingrarna från lägre insugningsröret eller järnväg. Var noga med att kontrollera om någon "O" ringar kvar och ta bort dem.

• Ta bort "O" ringar--två per injektor- och filtret från botten av injektorn. Lägg injektorn rengöringsmedelslösning i hinken och Blötlägg spridarna. Den mer smuts och smuts på spridarna, ju längre de ska njuta. Om nödvändigt, utarbeta ett rent parti av lösningsmedel och upprepa blötläggning process.

• Ta bort spridarna från lösningen och blåsa alla rester ur munstycket med tryckluft. Inspektera varje injektor för sprickor eller tecken på onödigt slitage och byt vid behov.