mynewspapers.net

Ta bort oanvända material i SketchUp

Ta bort oanvända material i SketchUp


Som standard lagrar Googles 3D-designprogrammet SketchUp flera material i din scen filer--även material som modeller i dessa filer inte använder. Detta ger onödigt stor scen filer. Ta bort--kallas "utrensning"--dessa oanvända material minskar diskutrymmet och processorkraft behövs för att arbeta med din scen filer när SketchUp laddar dem i minnet. Rensa oanvända material innebär att arbeta med pipettverktyget och alternativet "i modellen" av material webbläsaren.

Instruktioner

• Klicka på Arkiv-menyn kommandot "Öppna", då navigera till och dubbelklicka på filen SketchUp som innehåller en modell vars oanvänt material du vill rensa.

• Klicka på "Material" av "Änkor" menyn för att öppna Sketchups material browser.

• Klicka på alternativet "i modellen" från den nedrullningsbara listrutan högst upp i webbläsaren för att visa alla tillgängliga material för din modell. Även om de material som anges är lagrade i din modell scen fil, din modell är inte nödvändigtvis med hjälp av alla dessa material, så nu avgöra vilka material modellen faktiskt använder.

• Klicka på material webbläsarens pipettverktyget.

• Klicka på en av ytorna på din modell, till exempel ett ansikte eller kanten på en polygon. Material visas en blå markeringsrutan runt det material som används i ansiktet som du klickade på.

• Håller muspekaren över det valda materialet. SketchUp visar en liten textruta visar materialets namn. Anteckna namnet på papper.

• Upprepa steg 5 och 6 för varje yta av din modell att göra en lista över allt material modell använder. Du har nu en lista över material som används att jämföra mot material som lagras i den aktuella scen filen, gör det möjligt att ta bort scen fil material som inte finns på din lista.

• Klicka på den första symbolen i material webbläsaren och sedan hålla muspekaren svävade över ikonen så SketchUp visas dess namn.

• Högerklicka på ikonen och sedan på "ta bort"--men bara om materialets namn inte visas på din lista från steg 7. Om namnet är på din lista, göra ingenting, eftersom din modell är att använda detta material.

• Upprepa steg 9 för de återstående material som visas i webbläsaren för att rensa alla oanvända material från din modell.