mynewspapers.net

Ta bort mögel & alger från ett staket

Ta bort mögel & alger från ett staket


Om du märker gröna eller svarta fläckar på din trä eller vinyl staket, är mögel eller alger sannolikt problemet. Ditt stängsel är utsatt för en hel del fukt från elementen, så det är inget konstigt att mögel och alger kan odlas på den. Trä och vinyl staket som är skuggade från solen är mer känsliga för mögel och alger tillväxt. Ta bort mögel och alger från ditt staket vid första ögonkastet. Om den lämnas obehandlad, kommer att de spridas.

Instruktioner

• Fyll en tomt trädgård spruta med en del klorin och två delar vatten. Swirl spruta runt för att kombinera ingredienser.

• Spraya en generös beläggning av blekmedel lösning på staketet. Kappa hela staketet med blekmedel lösning att upprätthålla ett enhetligt utseende.

• Låt blandningen sitter på staketet i flera minuter tills du märker fläckar försvinner. Skrubba för att lossa alla återstående mögel eller alger. Om ditt stängsel är trä, Använd en stel scrub pensel. Om staketet är vinyl, Använd en nonabrasive skrubber pad.

• Skölj staket med rent vatten från en trädgårdsslang. Upprepa denna process, om det behövs. Att staketet att luften torr grundligt innan färgning eller målning.